Vesti
21.12.2021. 14:23
Tanjug

Potpisan ugovor

Širi se granični prelaz Horgoš

carina, granica
Izvor: Shutterstock

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisao je na graničnom prelazu HorgošUgovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji tog graničnog prelaza ka Mađarskoj, u šta će biti uloženo nešto više od dve milijarde dinara.

Projektom je, osim rekonstrukcije nekih od postojećih objekata u sklopu GP Horgoš, planirana i izgradnja četiri saobraćajne trake, dve za putnička vozila i autobuse na ulazu u zemlju, a dve dodatne saobraćajne trake za kamione na izlazu iz zemlje, kao i trake za vangabaritna vozila na ulazu u Srbiju.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, koji je kazao da su razlozi za ovaj veliki posao vrlo jasni.

"Na ovom graničnom prelazu na godišnjem nivou prođe 6,6 miliona putnika, 1,2 miliona vozila, više od 300.000 kamiona i negde oko 30.000 autobusa. Mislim da te brojke same po sebi govore da je ovaj prelaz neophodno stalno obnavljati, proširivati i prilagođavati zahtevima i potrebama svih. Ovim proširenjem podižu se i ukupni kapaciteti čitave naše zemlje, što će dodatno doprineti da oni koji razmišljaju o tome da investiraju, to učine upravo ovde u Vojvodini, relativno blizu granice. Mislim da je ovaj prostor u zadnjih godinu dana doživeo neke razvojne poduhvate, ili njihov početak, koji odavno iščekujemo", istakao je Pastor.

Ugovor o izvođenju radova je u ime Vlade Srbije potpisao Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, u ime Republičke direkcije za izgradnju, pomoćnik direktora Ðorđe Roganović, a u ime grupe izvođača na čelu sa beogradskom kompanijom "Jadran" d.o.o, direktor Nikola Malbaša.

"Projekat će se odvijati u 12 faza - prva je projektovanje, zatim slede građevinski radovi, radovi na niskogradnji, elektro-mašinski radovi, kao i ozelenjavanje zelenih površina. Po završetku projekta, građani će dobiti dve trake za putnički saobraćaj i dve dodatne trake za teretni saobraćaj", rekao je Malbaša.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zaplenjen prtljag natopljen kokainom
kofer, putovanja

Na našem aerodromu

20.12.2021. 13:28

Zaplenjen prtljag natopljen kokainom

Makedonski državljanin albanskog porekla, star 51 godinu sprečen je da na aerodromu "Nikola Tesla" uđe u Srbiju i prokrijumčari garderobu koja je prethodno bila natopljena kokainom, saopštili su danas iz Uprave carine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
18.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve