Vesti
25.10.2023. 10:12
R.E.

Srbija prva u regionu

Sistem "Pronađi me" pušten u rad

1
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pustio je u sredu u rad sistem "Pronađi me" za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe.

Vučić je dao dozvolu načelniku Komandno-operativnog centra u Upravi policije MUP Saši Stefanoviću za slanje hitnog obaveštenja o početku rada sistema "Pronađi me" u Srbiji. Prethodno su predstavnici četiri ministarstva potpisali u Palati Srbija, u prisustvu predsednika Srbije, Sporazum o saradnji u slučaju hitnog obaveštavanja javnosti o nestanku maloletnih osoba.

"Niste svesni koliko je važan ovaj projekat, to su svesni roditelji koji su tragali za svojom decom. Hajde da radimo još više, da podržimo našu decu", rekao je direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić.
 

Prezentaciji i puštanju u rad sistema "Pronađi me" prisustvovali su i predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić, ministarka zdravlja Danica Grujičić, kao i drugi predstavnici ministarstava.

1
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Kako je najavljeno, sistem će se razvijati u više faza. U prvoj fazi mediji će prekinuti sa emitovanjem svojih programa u prvih osam sati na svakih 30 minuta, kada će se objavljivati fotografija nestalog deteta sa osnovnim informacijama. Nakon toga, mobilni operateri će poslati svojim korisnicima poruku o nestalom detetu, zajedno sa linkom sajta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, JP "Putevi Srbije", aerodrom Nikola Tesla, autobuske i železničke stanice objavljivaće na ekranima informaciju o nestanku deteta.

1
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Amber alert – da nijedno dete više ne bude izgubljeno
Nasilje

Vreme je za uzbunu

31.01.2023. 12:05

Amber alert – da nijedno dete više ne bude izgubljeno

Teksas. Godina 1996, 13. januar. Devetogodišnja devojčica Amber Hagerman bezbrižno je sa svojim bratom vozila bicikl na parkingu napuštene prodavnice. U jednom trenutku pojavio se crveni kombi. Iz njega je izašao čovek i strpao malu Amber u svoje vozilo. Jedan od svedoka otmice odmah je nazvao policiju, ali ni više od 50 policajaca i agenata nije uspelo da pronađe devojčicu. Potraga je trajala pet dana, sve dok slučajni prolaznik nije ugledao njeno beživotno telo pokraj zaliva. Čovek iz crvenog kombija nije pronađen ni nakon 26 godina.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve