Vesti
29.07.2021. 11:51
Tanjug

Branko Ružić

Školska godina počinje 1. septembra

Dete, vrtić, škola
Izvor: Shutterstock

Nova školska godina počeće 1. septembra i oko toga nema brige, poručio je danas ministar prosvete Branko Ružić.

On je izrazio očekivanja da će školska godina otpočeti na regularan način, ističući važnost većeg obuhvata vakcinacije.

"Mislim da je to u interesu dece i roditelja, kao i prosvetnih radnika i vannastavnog osoblja i moramo vrlo odgovorno tome pristupiti", rekao je Ružić za TV Prva.

Podsetio je i da je vakcinisano više od 50 odsto prosvetnih radnika i da je to dobar pokazatelj odgovornog ponašanja, ali i da ta brojka nije dovoljna.

Ružić kaže da je sigurno da će učenici od prvog do četvrtog razreda svaki dan ići u školu i navodi da će se razmotriti da li će se model nastave nijansirati.

"To zavisi od odgovornosti svih nas, kao i kakva će biti ocena referentnih ljudi koji daju preporuke", poručio je Ružić, dodajući da je preporuka Kriznog štaba da nastava bude po modelu koji je bio u prethodnoj školskoj godini.

Ministar kaže i da onlajn nastava, ukoliko se ponovo održi, ne bi trebalo da predstavlja problem, jer se, kaže, u kontinuitetu radi na procesu digitalizacije.

"Do kraja godine imaćemo još 20.000 opremljenih digitalnih učionica. Ideja je da imamo nacionalnu platformu koja će služiti za onlajn nastavu", naveo je Ružić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Olimpijada na kojoj je Srbija već osvojila četiri medalje
medalja

Bravo!

23.07.2021. 23:05

Olimpijada na kojoj je Srbija već osvojila četiri medalje

Na 62. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi učenici Matematičke gimnazije osvojili su jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
-1°C
26.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve