Vesti
03.11.2019. 16:27
Tanjug

SKUPŠTINA NARODNE STRANKE Jeremić: Vučić pregovara o razgraničenju, nije tajna

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Toni Bler na sastancima sa visokim svetskim zvančnicima razgovaraju o modalitetima međunarodno pravne formalizacije kosovske nezavisnosti i razgraničenju, kao jednom od tih modaliteta.

Jeremić je, na skupštini stranke povodom dve godine njenog rada, rekao da "to nije tajna".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC / jd

''Govori se o razgraničenju, a zapravo se raspravlja samo gde treba da prođe granica, da li će Bujanovac, Medveđa i Preševo ostati sa ove ili one strane granice'', rekao je Jeremić na skupštini u Sava centru, na kojoj se između ostalog, biraju predsednik i potpredsednik stranke, članovi Glavnog odbora i drugih stranačkih tela.

Posledica razgrančenja bilo bi članstvo Kosova u UN, kaže Jeremić i navodi da se NS protivi svakom aktu koji bi značio otuđenje KiM i afirmaciju tzv. Kosova u međunarodnim institucijama.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC / jd

On i stranka se, naveo je, zalažu za pomirenje naroda koji žive na ovim prostorima i za to da se, kako je naveo, ''ispregovara rešenje koje bi za sve koji žive na Balkanu, a posebno na KiM, život učinilo manje nepodnošljivim".

Sumirajući rezultate dvogodišnjeg rada NS, Jeremić je kazao da je ta partija postala "najrazgranitija politička organizacija u Srbiji", iako su on i članovi stranke, kaže, bili izloženi ''medijskoj demonizaciji'' i da je on jedini opozicioni lider koji nije mogao da se pojavi ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Drugoj redovnoj skupštini NS prisustvovali su i članovi Predsedništva Nikola Jovanović, Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Čedomir Antić, Zdravko Ponoš...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
14°C
25.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve