Vesti
19.03.2024. 20:32
R.E.

Skupština Srbije

Šta se dešavalo na konstitutivnoj sednici

1
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Poslanici Skupštine Srbije završili su rad za danas, a rasprava o izboru predsednika parlamenta kako je najavio predsedavajući konstitutivnom sednicom Stojan Radenović biće nastavljena sutra u 10 sati.

Biće to poslednji dan za glasanje i još diskusije, rekao je Radenović.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su i danas o predlogu da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) i dosadašnji premijer Srbije Ana Brnabić. Poslanik Vladimir Orlić, dosadašnji predsednik parlamenta, na kraju današnje sednice, koja je trajala skoro šest sati, rekao je da svi mogu biti ponosni na to kako je Radenović vodio sednicu.

Orlić je podsetio da je 1,8 miliona glasova na decembarskim izborima dobila izborna lista "Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane", što je značilo i najveći broj mandata. Podsetio je da su upravo zato oni predložili da predsednik parlamenta bude Ana Brnabić da je to predlog na koji su ponosni.

"Ponosni smo na sve što je uradila, veliki posao je iznela", rekao je Orlić i dodao da zato treba da izbor Brnabić ima najširu podršku.

"Ima sve što je potrebno da bude uspešna, i znjanje i veštine", dodao je Orlić koji je podsetio da zna šta znači mesto predsednika parlamenta i da upravo zato zna da će sa tog mesta Ana Brnabić biti još uspešnija.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve