Vesti
18.10.2019. 11:32
R. E.

SLUČAJ JOVICA STANIŠIĆ: Momak na lošem na glasu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Eksluzivno za Ekspres bivši britanski ambasador u Jugoslaviji ser Ajvor Roberts potvrđuje da je na svedočenju u Hagu, kao svedok odbrane u slučaju protiv Jovice Stanišića i Frenkija Simatovića, izjavio da je bivši šef srpske tajne službe bio tajni agent američke CIA, tokom devedestih godina.

"Tačno je da sam na suđenju rekao da je Stanišić bio tajni agent CIA. Ali Stanišić nikada nije radio za britansku obaveštajnu službu. Sve piše u članku "Los Anđeles tajmsa", koji iznosi precizne detalje o njegovim vezama sa CIA koje datiraju još od 1992. Članak je star deset godina, ali je suštinski tačan. U njemu se navodi da je Stanišić sarađivao sa američkom obaveštajnom službom, ali da nije nikada plaćen za tu saradnju. Upoznao je službenika CIA Vilijama Lofgrena 1992. Američka vlada je isprva pustila te informacije na suđenju Stanišiću o njegovoj povezanosti sa CIA - kaže Roberts i dodaje da sama smena Stanišića 1998. nema veze sa eventualnim saznanjima o "njegovoj dvostrukoj igri".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Službena verzija, kao i upućeni sagvornici Ekspresa, ukazuju na drugačiju vrstu saradnje Stanišića i američka CIA koja je započela 1995. zbog otetih vojnika UN.

Kakvu je zaista saradnju imao američkom tajnom službom? Da li je bio na njihovom platnom spisku?  Zbog čega bivši šef DB i danas, dvadesetak godina od kako se penzionisao, pobuđuje toliku pažnju javnosti i zbog čega je smenjen, pročitaje u novom broju Ekspresa koji je od danas na kioscima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ekspres uvek donosi drugačiji ugao.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve