Vesti
08.04.2022. 19:24
Beta

Potpisan ugovor

Slučaj Vidovdanska: Novi stanovi za sve stanare

zgrada, ruševine, vračar
Izvor: Ekspres

Stanari zgrade u Vidovdanskoj 2a, koja se urušila pre devet meseci zbog radova na susednom gradilištu, dobiće nove stanove, a grad to neće koštati "nijedan dinar".

Sajt Beoinfo piše da je sastanak predstavnika urušene zgrade i  zamenika gradonačelnika Goran Vesić održan povodom ugovora o razmenama koji su stanari potpisali sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, koja će graditi novu zgradu sa stanovima za vlasnike nepokretnosti iz Vidovdanske 2a.

Vesić je rekao da je vlasnik parcele u Vidovdanskoj 4, na kojoj se nalazi gradilište zbog kojeg se urušila zgrada, poklonio gradsku parcelu sa obavezom da bude izgradjen odredjen broj kvadrata, a kako je najavio projektovanje će biti gotovo do kraja godine, dok je rok za završetak zgrade četiri meseca od završetka projekta.

"Na taj način će Grad doći do više od 1.250 novih kvadrata, svi stanari će dobiti nove stanove koji će u nekim slučajevima biti i nešto veći nego što su do sada bili, a zgrada će biti izgrađena u skladu sa svim standardima. Ovim smo zadovoljili stanare, za Grad smo obezbedili stanove koje ćemo moći da koristimo u procesu naseljavanja", rekao je Vesić.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zgrada u Vidovdanskoj: Stanari dobili ključeve privremenih stanova
zgrada, ruševine, vračar

Lokacija nepoznata

13.08.2021. 13:03

Zgrada u Vidovdanskoj: Stanari dobili ključeve privremenih stanova

Stanarima urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru uručeni su ključevi stanova za privremeno stanovanje u kojima će pet raseljenih porodica stanovati do završetka izgradnje novog stambenog objekta na lokaciji urušene zgrade.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve