Vesti
01.06.2023. 19:02
RTS

Ivana Stašević Karličić

Smenjena direktorka Klinike "Dr Laza Lazarević"

1
Izvor: Shutterstock

Vršilac dužnosti direktora Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu Ivana Stašević Karličić smenjena je sa te funcije, preneo je RTS.

Doktorka Stašević Karličić je od 2002. godine zaposlena u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", a na mestu v.d. direktora je od 2017. godine.

Radnici te klinike u više navrata su organizovali proteste i štrajkove sa zahtevom da Ivana Stašević Karličić bude smenjena sa mesta v.d. direktora.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je krajem prošle godine da je inspekcija RFZO posetila kliniku zbog prijave o nenamenskom trošenju novca i da je ustanovljeno da je fakturisano više lekova nego što je potrošeno, da na računu klinike nema sredstava za ishranu dok ishrana nije plaćena dobavljačima.

Takođe, Grujičić je navela i da je inspekcija ministarstva rada, socijalne politike i boračkih pitanja našla nepravilnosti u radu klinike, te da je zbog toga preložila vladi Srbije da direktorku smeni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Podneo ostavku načelnik psihijatrije u Leskovcu
doktor

Slike sa oružjem

08.05.2023. 14:13

Podneo ostavku načelnik psihijatrije u Leskovcu

Zbog starih, ali aktuelizovanih fotografija s replikama oružja na Facebook-u, načelnik psihijatrije u Leskovcu Goran Tojaga iz moralnih razloga podneo je ostavku, potvrdio je za agenciju Beta direktor bolnice u tom mestu Nebojša Dimitrijević.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve