Vesti
06.03.2024. 19:20
R. E.

Sednica predsedništva

SNS odredio kandidate za predsednika Skupštine i gradonačelnika, mandatar "na čekanju"

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Srpska napredna stranka održala je sednicu predsedništva stranke na kojoj se razgovaralo o kadrovskim rešenjima ali i o važnim političkim temama.

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić rekao je da je na sednici predsedništva stranke dogovoreno da je kandidat za predsednicu Skupštine Srbije Ana Brnabić, a kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić.

"Izabrali smo kandidata za Skupštinu Srbije, i gradonačelnika Beograda, a sa mandatarom ćemo sačekati deset dana", rekao je Vučić i naveo da je važno što pre izabrati Vladu Srbije.

Predsednik Srbije rekao je da je sednica bila važna jer su detaljno analizirali situaciju u kojoj se zemlja nalazi, razumevajući geopolitičku poziciju Srbije.

"Istovremeno želimo da uradimo sve što smo obećali narodu u projektu Skok u budućnost. Imao sam priliku da kažem sve što vidim i znam, jer mi je kao predsedniku mnoge stvari dostupnije".

Istakao je da su dobili informacije da nema napretka u razgovorima međunarodnih predstavnika sa predstavnicima Prištine i da je detaljno obavestio predsedništvo SNS o tome.

Dodao je da je obavestio članove predsedništva SNS o potezima države i da traži njihovu podršku za politiku očuvanja vojne neutralnosti, suvereniteta i nezavisnosti zemlje.

Dodao je da je posebno ukazao i da je zamolio da svi funkcioneri SNS čiji je odnos prema ljudima na lošem nivou moraju to da promene.

Vučić je naveo da se razgovaralo i o formiranju novog pokreta i da je predsedništvo stranke dalo saglasnost za to.

"Pokret nije stvar koja se formira za izbore. Mi ne pravimo pokret ad hok da bi neko dobio jedno poslaničko mesto više ili manje ili mesto u vladi više ili manje. Pokret se pravi da bi se zemlji pomoglo u najtežim uslovima. Želim da vam kažem da ja verujem da su i pred Srbijom i pred svetom najteža vremena dosad", rekao je Vučić.

Predsednik SNS Miloš Vučević rekao je posle sednice da su imali dugu sadržajnu diskusiju, da su razgovarali o kadrovskim rešenjima i najvažnijim temama za Srbiju i o geopolitičkoj situaciji i daljim aktivnostima.

"Razgovarali smo ne samo o kadrovskim pitanjima, ali pre svega o najvažnijim političkim temama za Srbiju. O geopolitičkoj situaciji koja se reflektuje na državni i nacionalni nivo, kao i o našim daljim aktivnostima u predizbornim kampanjama, pre svega na lokalnom nivou", naveo je predsednik SNS.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve