Vesti
06.05.2021. 21:32
R. E.

Novi broj Ekspresa

"Srbi i Hrvati praštaju sve sem uspeha"

vizual naslovne strane
Izvor: Ekspres

U novom broju Ekspresa, koji je od petka 7.5.2021. na kioscima, pročitajte:

Intervju Miroslav Ćiro Blažević: Primitivizam je uvek jači od inteligencije

"Mi moramo znati živeti zajedno, voleti se, poštivati se, a ne praviti neke razlike koje se na kraju kao gruda snega pretvore u nekakvu lavinu i koju ne može više niko pametan zaustaviti. Jer budale tada preuzimaju sve", kaže Blažević za "Ekspres".

*
*

"Ja znam da se niko nije toliko veselio kada smo mi (Dinamo) bili prvi, koliko Miljanić i Bulatović koji su rekli – hvala bogu da nam više ne pričaju da ne da Beograd. Došao jedan sposoban trener i napravio prvake", ističe Blažević.

*
*

Vizual Ćiro Blažević
Izvor: Ekspres

"Čuješ, ja sam davno shvatio šta je u životu najvažnije – lova, lova, zapamti! To je najvažnije. Kažu svi – zdravlje, zdravlje, ali i najzdraviji čovek bez para gotovo je bolestan. Ja sam psihički bolesnik kada nemam para"

*
*

"I ja sam upozoravao ljude da se ne zajebavaju, jer Tito je samo jednom nogom u grobu", zaključuje Ćiro u svom stilu. 

Moja avlija, moja pravila

Težina problema koje proizvode lokalne političke kabadahije odavno nije u sferi nemanja mere elementarne uljudnosti, već je duboko ugazila u ozbiljna krivična dela.....

*
*

vizual lokalni šerifi
Izvor: Ekspres

"Iza nekih vrata se kriju bizarnost i perverzije koje očigledno postoje, a koje oblikuju primitivizam na najvišem nivou"

A sada nešto sasvim drugačije!

Priština još jednom najavila da će 2022. godine pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu podići tužbu protiv Srbije za genocid. U nedostatku manevarskog prostora, odsustvu informacija i izlivu raznih non-pejpera na trusno balkansko tlo, kosovski Albanci odgovorili pokušajem zastrašivanja i pritiska na Beograd...

*
*

Vizual Kosovo
Izvor: Ekspres

̈Srbiju su za genocid već tužile Bosna i Hercegovina i Hrvatska, ali je Međunarodni sud odlučio da genocida nije bilo. U sporu sa Hrvatskom Srbija je odgovorila kontratužbom sa argumentacijom iz operacije „Oluja“, ali je i u tom slučaju sud doneo odluku da nije bilo elemenata genocida ni sa hrvatske strane.

*
*

̈Kosovo kao Kosovo ne može da bude aktivni subjekt pred Međunarodnim sudom pravde. Oni nisu suverena država, oni nisu međunarodno priznata država. Pred Međunarodnim sudom pravde aktivni i pasivni subjekt, odnosno tužilac i tuženi, mogu biti samo međunarodno priznate države.

INTERVJU SRĐAN CVETKOVIĆ: Ozna lice crvenog terora

Za nepune dve godine, 1944–1946, tajna policija Brozove Jugoslavije u Srbiji likvidirala je više od 70.000 mahom nevinih ljudi. Nijedan narod posle Drugog svetskog rata nije tako surovo i masovno ubijao sopstvene pripadnike kao Srbi...

*
*

"Niko u Evropi nije bio toliko svirep kao mi. Da je takva praksa primenjivana u Austriji i Nemačkoj, koliko bi ljudi tamo ostalo živo? To na neki način govori da smo bili veći zločinci od Nemaca", smatra Cvetković.

vizual Cvetković
Izvor: Ekspres

*
*

"Ozna je smokvin list srpskog licemerja, kukavičluka, podaništva, samoubilačkog nagona, potkazivanja, denuncijacije. To je teror mašine koju su osmislili naši narodni heroji Aleksandar Ranković i Slobodan Penezić Krcun", ističe Cvetković za "Ekspres".

vizual dijana hrkalović
Izvor: Ekspres

Dijanina klopka za Koraća

Filip Korać, operativni vođa klana Luke Bojovića, u decembru 2017. pozvan je na informativni razgovor, na kome je saslušavan sat vremena. Za to vreme, državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović pokušavala je da organizuje svoju ekipu, koja je trebalo da započne Koraćevo praćenje. Oni su, međutim, kasnili, pa je Korać pozvan da dopuni iskaz, što je on glatko odbio...

*
*

Bojovićev klan je primat nad podzemljem uspostavio cenom kokaina od 35.000 evra po kilogramu, i to na odloženo plaćanje. Klan Belivuka je zatim preuzeo podzemlje zahvaljujući saradnji koju je Aleksandar Stanković uspostavio sa kavačkom ekipom, a koja mu je ponudila 400 kilograma kokaina po četiri puta nižoj ceni, ali pod uslovom da ubije četvoricu vođa škaljarskog klana.

naslovna strana Ekspresa
Izvor: Ekspresa
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve