Vesti
17.08.2021. 21:39
Tanjug

Podrška naše ambasade

Srbi u Avganistanu: Dvoje napustilo zemlju, treća osoba čeka evakuaciju

Avganistan, 17. 8. 2021.
Izvor: EPA / FILIP SINGER

Siniša Pavić, otpravnik poslova Ambasade Srbije u Indiji, koji je nadležan i za Avganistan, kaže da su dvojica državljana Srbije bezbedno napustila Avganistan i da su sletelu u Uzbekistan, kao i da se traži najsigurniji način za evakuaciju još jedne naše državljanke iz Avganistana.

Pavić je za Tanjug rekao da su državljani Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić dobro i da su ''sada slobodni ljudi koji će nastaviti putovanje ka Srbiji''.

''U delu u kome to bude moglo i bilo potrebno imaće podršku naše diplomatske mreže i državnih organa, a imaju potpunu slobodu u izboru svog povratka i pravca i trenutka'', rekao je Pavić.

Dodao je da je Ambasada u stalnom kontaktu sa Milkom Damjanović, preostalom državljankom Srbije u Avganistanu, i da se traži najsigurniji način za njenu evakuaciju s obzirom na, kako kaže, specifičnost njenog boravka u toj zemlji.

''Ona se nalazi na drugom mestu u odnosu na to gde su bila dvojica naših državljana. Vrlo je hrabra, razumna i razmišlja na način da nam maksimalno olakša situaciju oko njene evakuacije'', rekao je Pavić.

Govoreći o situaciji u Avganistanu, Pavić je rekao da se vesti i interesovanja okreću ka tome šta će biti ''nova realnost'' u Avganistanu, kao i da talibani pokušavaju da stvore sliku da "nisu isti kao ranije". 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko su talibani, kada su se pojavili i ko ih finansira
Talibani

Moćniji nego ikada

16.08.2021. 11:42

Ko su talibani, kada su se pojavili i ko ih finansira

Talibani, odnosno "studenti" na paštunskom jeziku, pojavili su se početkom 1990. godine u severnom Pakistanu nakon povlačenja sovjetskih trupa iz Avganistana.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve