Vesti
11.10.2021. 15:48
Tanjug

Aleksandar Vulin

Srbija dobija najnovije oružje iz Rusije

VOJSKA, 15. 9. 2021.
Izvor: FOTO TANJUG / STRAHINJA AĆIMOVIĆ

"Vojska i policija Srbije će, u skladu sa postojećim sporazumima i ugovorima, dobiti najnoviju opremu i naoružanje iz Rusije", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On u intervjuu za agenciju RIA Novosti nije izneo detalje, ali je rekao da će vojska i policija Srbije, na osnovu prethodno zaključenih sporazuma i ugovora sa Ruskom Federacijom, postati mnogo jače.

"O tome ne možemo govoriti dok se ne dogodi. Ali, apsolutno je sigurno da će vojska i policija policija kupovati najsavremenije tehnologije, između ostalog i one koje proizvodi Ruska Federacija“, rekao je Vulin.

Ponovio je da će Srbija pod sadašnjim rukovodstvom strogo poštovati vojnu neutralnost, da se neće pridružiti NATO i neće podržati sankcije Rusiji.

"Sve dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije i dok sam ja u bezbednosnim strukturama, Srbija necće postati članica NATO i strogo ćemo voditi računa o očuvanju naše vojne neutralnosti", istakao je Vulin.

Ponovio je da Srbija nikada neće podržati sankcije Rusiji ili antirusku histeriju.

"Istorija je pokazala da je svaka rusofobija takođe srbofobija. Nikada se nije desilo da je neko napao Rusiju a da nije napao Srbiju, to je pravilo", smatra Vulin.

Takođe je rekao da će Srbija i Rusija razvijati saradnju u borbi protiv terorizma, trgovine drogom i organizovanog kriminala.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
4°C
06.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve