Vesti
27.12.2023. 21:45
R.E.

"Srbija protiv nasilja"

Protest završen ispred RTS

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

U Beogradu je održan deseti protest na poziv koalicije "Srbija protiv nasilja".

Najavili su da će tražiti međunarodnu podršku za formiranje međunarodne komisije za izborne nepravilnosti. Građani i pristalice SPN su se kao i obično okupili ispred sedišta Republičke izborne komisije. Današnji protest okončan je posle šetnje i govora ispred ulaza u zgradu RTS.

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović pozvao je učesnike protesta na okupljanje koje organizuje inicijativa "ProGlas" u subotu, 30. decembra u 12 sati kod Terazijske česme u Beogradu.

Deseti po redu protest počeo je ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) oko 18 sati, nakon čega su se okupljeni uputili u šetnju do RTS-a.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić štrajkuje glađu od 18. decembra. Njoj su se u štrajku glađu pridružile i dve poslanice – Jelena Milošević iz Niša i Danijela Grujić iz Novog Sada, kao i poslanik Janko Veselinović.

Veselinović i Grujićeva primljeni su u bolnicu, dok je predsednik sindikata "Sloga" Željko Veselinović bio primoran da prekine štrajk glađu zbog zdravstvenih problema.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bilčik zabrinut zbog broja pritužbi na izbore u Srbiji
1

Izvestilac EP

22.12.2023. 23:15

Bilčik zabrinut zbog broja pritužbi na izbore u Srbiji

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik je saopštio da da je "zaista zabrinut zbog broja pritužbi i nepravilnosti koje se prijavljuju" u vezi sa izborima u Srbiji.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve