Vesti
07.05.2020. 13:39
Tanjug

"SRBIJA ŽELI U EU" Vučić: Da se više govori o proširenju, a ne o perspektivi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je na video Samitu EU - Zapadni Balkan ukazao da je potrebno da se manje govori o perspektivi, a više o procesu proširenja, da Srbija želi u EU i da zato i želimo tu vrstu konkretnog odgovora.

Vučić je sinoć, nakon Samita, rekao da je za Srbiju veoma vazno učešće na konferenciji, a da je dobro da su sve zemlje Unije, osim dve, bile prisutne, uključujući zemlje regiona, koje su članice EU.

Govorilo se, kaže, pre svega, o EU putu, a tri teme su dominirale - ekonosmki oporavak, nastavak reformi i proces daljeg približavanja EU, i treće, kroz govore najvažnijih zvaničnika Unije, - velika podrška Miroslavu Lajčaku i razgovorima Beograda i Prištine.

Pročitajte još: Šta treba da sadrži potvrda za gradski prevoz?

"Ja sam govorio pred kraj, imao sam priliku da sve čujem, i rekao sam stavove Srbije. Zahvalni smo za ekonomsku podršku, tražili smo nešto više grantova od zajmova", rekao je Vučić za RTS.

Predsednik je preneo da je rekao i da Srbija nema prevelike probleme i da očekuje da ćemo imati najveći rast u Evropi.

"I da je za nas od presudnog značaja politički i geopolitički aspekt, da se manje govori o perspektivi, a više o procesu proširenja. Srbija želi u EU i to je za nas važno i želimo tu vrstu konkretng odgovora", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve