Vesti
14.02.2024. 09:30
Beta

Sretenje

Bajden čestitao Srbiji Dan državnosti, OVA PORUKA stigla Vučiću

bajden
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti, 15. februara.

"U ime naroda SAD, upućujem najlepše želje Vama i srpskom narodu povodom proslavljanja Dana državnosti 15. februara", piše u čestitki predsednika SAD i navodi da "SAD cene i podršku koju je Srbija pružila Ukrajini u odbrani njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta kada se suočila sa brutalnom invazijom Rusije".

"SAD snažno podržavaju put Srbije ka pristupanju EU i ostaju posvećene pomaganju Srbiji u jačanju njenih demokratskih institucija ka ispunjenju ovog cilja. Izgradnja uspešnijeg i stabilnijeg Zapadnog Balkana u interesu je i SAD i Srbije, i tokom naredne godine radujem se unapređenju ovog cilja jačanjem regionalne energetske bezbednosti i širenjem naših ekonomskih veza", dodaje se.

"Naše oružane snage nastavljaju da služe rame uz rame na Sinaju, unapređujući regionalni mir i bezbednost. Učešće Srbije u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije takođe su bile ključne za podršku stabilnosti u drugim delovima sveta", navodi se u čestitki američkog predsednika.

Bajden je dodao da "ohrabruje Srbiju da nastavi sa prošlogodišnjim napretkom ostvarenim u Dijalogu sa Kosovom, kojim posreduje Evropska unija".

"Dogovor o normalizaciji i implementaciji predstavlja ključne korake ka mirnijoj i uspešnijoj budućnosti Srbije, regiona, i Evrope", navodi se u čestitki predsednika SAD.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve