Vesti
10.03.2023. 21:50
Beta

Kosovo

O čemu su čelnici Srpske liste razgovarali sa Lajčakom

lajčak, 5. 2. 2023.
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Predstavnici Srpske liste istakli su na sastanku sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom važnost formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) u skladu sa sporazumima iz 2013. i 2015. godine, čiji je garant sprovođenja EU.

Kako je saopšteno iz Srpske liste, učesnici sastanka dobili su uveravanja da svi prethodno postignuti sporazumi moraju da se poštuju i da EU ostaje posvećena tom pitanju, a da sve ostale interpretacije koje su se pojavile u javnosti nisu utemeljene.

Predsednik i potpredsednici Srpske liste Lajčaku su preneli zabrinutost srpskog naroda zbog protivpravnih hapšenja i procesuiranja Srba kojima se bez dokaza i suđenja presuđuje u javnosti, navedeno je u saopštenju.

Skrenuli su pažnju i na učestale napade na Srbe, otimanje srpske zemlje, kako tvrde, gde bi Priština gradila svoje nelegalne baze na severu Kosova, te protivpravno prisustvo specijalnih jedinica iz Prištine na severu pokrajine koji tu "nemaju šta da traže ni po jednoj tački sporazuma".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lajčak priprema novi susret Vučića i Kurtija
Miroslav Lajčak

Još jedna poseta

07.03.2023. 15:00

Lajčak priprema novi susret Vučića i Kurtija

Posrednik EU u Dijalogu Miroslav Lajčak će u četvrtak i petak posetiti Prištinu, a u ponedeljak i utorak Beograd da bi u cilju primene prihvaćenog predloga EU o normalizaciji odnosa Srbija-Kosovo pripremio susret srpskog predsednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, izjavio je portparol u Evropskoj komisiji Peter Stano.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve