Vesti
09.08.2021. 10:06
Tanjug

Požar na Eviji

Srpski vatrogasci gase požar u Grčkoj

požar u grčkoj
Izvor: ANA-MPA / KOSTAS TSIRONIS

Srpski vatrogasci stigli su na Eviju u Edipsos, gde će se pridužiti grčkim kolegama u gašenju vatrene stihije, izjavio je konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević, navodeći da je na ostrvu još 400-500 srpskih turista koji nisu ugroženi.

"Sa vatrogascima je stigla i medicinska ekipa, a danas se očekuje dolazak i tri helikoptera MUP-a Srbije", rekao je rekao je Vukosavljević za Tanjug.

Na Eviji, najvećem ostrvu u Egejskom moru, a drugom po veličini u Grčkoj, kako je konzul naveo, ostalo je između 450 i 500 srpskih turista.

"Pola će ih otići danas, ili će se vratiti u Srbiju ili će letovanje nastaviti u kopnenom delu", rekao je Vukosavljević.

Požar u grčkoj
Izvor: ANA-MPA / KOSTAS TSIRONIS

Kazao je da je pre izbijanja požara po procenama na ostrvu letovalo oko 900 turista iz Srbije.

Zabranjen je dolazak na ostrvo, trajekti voze samo u jednom pravcu i to besplatno, rekao je Vukosavljević i dodao da turisti više neće dolaziti na Eviju.

Konzul Vukosavljevic podsetio je da je prekjuče 200 srpskih turista evakuisano iz mesta Pefki na grckom ostrvu Evija, oni su zbog šumskih požara koji su se približili naseljenom podrućju, noć proveli na trajektima.

"Na stalnoj vezi sam sa vodičima, sa predstavnicima agencija i sa našim Ministarstvom turizma, pa gledamo da se sve reši na najbolji nacin“, rekao je Vukosavljevic i dodao da je situacija u Edipsosu -najpoznatijoj je ujedno i najstarijoj banji u Grčkoj, pod kontrolom.

Požar u grčkoj
Izvor: ANA-MPA / KOSTAS TSIRONIS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Sektor za vanredne situacije uputili su juče posebnu jedinicu od 37 pripadnika sa 14 vozila i tri helikoptera u Grčku da pomognu kolegama i građanima na ostrvu Evija u borbi porotiv vatrene stihije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grčka: Požari širom zemlje
Grčka požar, 9. 7. 2021.

Vetar otežava gašenje

10.07.2021. 19:18

Grčka: Požari širom zemlje

Sve vatrogasne jedinice i snage civilne odbrane širom zemlje i dalje su u pripravnosti kako bi nadgledali i pokušali da obuzdaju 51 požar koji je izbio u subotu, rekao je zamenik ministra za civilnu zaštitu i upravljanje krizama Nikos Hardalias na konferenciji za novinare.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve