Vesti
23.07.2021. 16:11
R.E.

Nove odredbe

Šta je potrebno za ulazak u Srbiju

srbija
Izvor: Shutterstock

Vlada Republike Srbije usvojila je na Zaključak o davanju saglasnosti za priznavanje potvrde o potpunoj vakcinaciji protiv bolesti COVID-19 i potvrde o preležanoj bolesti na osnovu faktičkog reciprociteta.

Građani koji poseduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji koje izdaju navedene države: Gruzija, Kraljevina Monako, Republika Kipar, Republika Liban, Republika Moldavija, Republika San Marino, Republika Tunis, Republika Hrvatska, Slovačka Republika, moći će sa ovom potvrdom da uđu u Srbiju od subote, 24. jula u 00:00 časova, navodi se u saopštenju vladine Službe za saradnju s medijima.

Dodatno, liberalizacija ulaska u zemlju se ogleda u tome što je za 16 zemalja doneta odluka da se dozvoli ulaz licima koja imaju potvrdu o preležanoj COVID-19 bolesti (pozitivan PCR ili antigen test, od kog nije prošlo manje od 14 dana ili više od šest meseci).

Primena za svih 16 zemalja počinje u subotu, 24. jula u 00:00 časova, a zemlje koje su obuhvaćene ovom merom su: Veliko Vojvodstvo Luksemburga, Kneževina Andora, Kraljevina Španija, Republika Austrija, Republika Bugarska, Republika Grčka, Republika San Marino, Republika Slovenija, Republika Tunis, Republika Turska, Republika Hrvatska, Rumunija, Savezna Republika Nemačka, Sjedinjene Američke Države, Švajcarska Konfederacija, Kraljevina Danska, dodaje se u saopštenju.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Slovenija opet menja pravila na granici
Slovenija

Ako planirate putovanje

23.07.2021. 10:31

Slovenija opet menja pravila na granici

Slovenačka vlada odlučila je da migranti zaposleni u slovenačkim preduzećima ipak neće pri svakom prelasku granice morati da pokazuju kovid-potvrde i testiraju se dva puta nedeljno.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve