Vesti
07.10.2022. 15:13
Beta

Predsednik SRS

Šta je Šešelj poželeo Putinu za rođendan...

Vladimir Putin
Izvor: SPUTNIK POOL / GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN

Predsednik Srpkse radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj čestitao je 70. rođendan predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i uz dug život i dobro zdravlje, poželeo mu i "uspeh u velikim državničkim poduhvatima".

"Vaša borba za zaštitu ruskog naroda zaslužuje divljenje i putokaz je celom slobodoljubivom svetu u borbi protiv zapadne hegemonije i globalizma", naveo je Šešelj u čestitki, a prenela SRS.
 

On je u svoje i u ime SRS izrazio zahvalnost Putinu "za sve što su učinili i što čine za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije".

"Naš nepokolebljiv stav je da samo uz Vašu podršku možemo sačuvati Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, zato mislim da Srbija mora odoleti pritiscima zapada i da nipo koju cenu ne sme uvesti sankcije Rusiji", istakao je lider radikala.

Po njegovim rečima, Srbija mora ostati čvrsto pri tom stavu i pokazati "da joj je prijateljstvo sa bratskim ruskim narodom dragoceno", a da saradnje izmedju dve države mora biti sve čvršća.

"To smatram strateškim ciljem Srbije, a ispunjenje naših nacionalnih interesa ostvariće se kada Srbija postane pridruženi član Ruske Federacije, za šta se zalažu srpski radikali", naveo je Šešelj.
 

On je ocenio i da "pravedna borba i hrabrost koju Putin lično pokazuje od početka specijalne operacije u Ukrajini treba da bude uzor celom slobodoljubivom svetu".

"Želim Vam uspešan završetak ove operacije na dobrobit ruskog naroda, kojeg ste izvukli iz kandži neonacizma i celom svetu pokazali da ste veliki lider u stanju da zaštitite sopstveni narod", kazao je Šešelj.
 

Istakao je da je uveren da će Putin, "kao dokazani patriota i nepokolebljivi borac za slobodu i pravdu uspeti da donese ključnu slobodu ruskom narodu i celom svetu pokazati moć velike Rusije".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Putin potpisao aneksiju četiri ukrajinska regiona
12345

Rat

05.10.2022. 13:12

Putin potpisao aneksiju četiri ukrajinska regiona

Vladimir Putin potpisao je zakone kojima se četiri ukrajinska regiona Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje, pripajaju Rusiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve