Vesti
15.06.2023. 15:35
RTS

Administrativni prelazi

Kakvo je stanje na Merdaru i Jarinju i kome je zabranjen prolaz

Kamioni
Izvor: Shutterstock

Na administrativnim prelazima Merdare i Jarinje nema zabrane za prelaz putničkih automobila, ali je obustavljen ulazak kamiona koji prevoze srpsku robu.

U sredu uveče Vlada Kosova saopštila je da je posle "otmice trojice kosovskih policajaca od strane srpskih snaga" odlučeno da se zabrani ulazak na Kosovo vozilima s registarskim tablicama Srbije.

Pre toga objavljeno je iz Prištine i da je doneta odluka da se ne dozvoli ulazak na Kosovo robe iz Srbije.

RTS je preneo da se na administrativnom prelazu Merdare u koloni nalazi trideset do četrdeset šlepera, koji su se tu zatekli ili su došli neposredno nakon zatvaranja tog prelaza od strane privremenih prištinskih institucija.

U koloni su i kamioni sa kosovskometohijskim tablicama koji prevoze robu iz Srbije.

Putničkim vozilima sa srpskim tablicama nije menjan režim ulaska na Kosovo i Metohiju i ovaj saobraćaj se odvija normalno.

Službenici carine privremenih prištinskih institucija nisu mogli da kažu ništa novo u vezi sa trajanjem zabrane ulaska srpske robe i kamiona sa srpskim tablicama, ističući da je i dalje na snazi režim koji je uspostavljen u sredu uveče.

Slična situacija je i na Jarinju. Kamioni sa srpskom robom i dalje ne mogu da pređu administrativni prelaz, a neki od njih izjavili su reporteru RTS da već 24 sata stoje na tom prelazu. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Policija Kosova: "Srbi kidnapovali trojicu naših službenika", oglasio se i Petković
1

Administrativni pojas

14.06.2023. 16:29

Policija Kosova: "Srbi kidnapovali trojicu naših službenika", oglasio se i Petković

Kosovska policija saopštila je da su trojicu njihovih graničnih službenika kidnapovale srpske snage tokom patrole u mestu Tresava - Bare, u opštini Leposavić, na graničnoj liniji sa Srbijom na severu Kosova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve