Vesti
19.07.2021. 17:18
R.E./Tanjug

Vučić nakon sastanka

"Strategija Prištine je da obesmisli i ukine dijalog"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je strategija Prištine da obesmisli dijalog i da ga na kraju potpuno ukine.

"Njihova strategija je da se u potpunosti obesmisli dijalog i na kraju ukine, da se u međuvremenu  dogodi nešto što nisam u stanju dovoljno da vidim gde je njihovo rešenje", objasnio je on.

Naglasio je da nove prištinske vlasti nisu spremne na ozbiljan dijalog.

"Kada sam čuo prvu rečenicu znao sam šta će biti. Mislio sam da će biti ovako, ali sam se nadao da će biti drugačije", dodao je Vučić.

"Insistitrao sam na ZSO, nisu je ni spomenuli"

Vučić je izjavio da je na današnjem sastanku u Briselu insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, ali da Priština o tome ne želi ni da razgovara.

"Insistirao sam na ZSO, to je bila prva tačka o kojoj sam govorio. Mislite da su to pomenuli? Ne. Nego - Srbi su počinili genodic 1878. godine, da ne govorim kakvu su literaturu doneli da to potkrepe...", rekao je Vučić novinarima nakon nove runde dijaloga u Briselu.

A, kada ih pitate za arhive OVK, kažu da to nemaju, samo da se ne sazna gde su pokopani mrtvi Srbi, istakao je predsednik Srbije.

"Mi smo u teškoj poziciji, jer je većina zemalja EU priznala Kosovo, i koliko god da smo u pravu, i pokušavamo da pronađemo način za razgovor i rešenja, ne vredi...", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti: Ne prihvatam Vašingtonski sporazum
Aljbin Kurti

smatra ga neustavnim

07.07.2021. 19:05

Kurti: Ne prihvatam Vašingtonski sporazum

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da ne prihvata Vašingtonski sporazum i da ga smatra neustavnim.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve