Vesti
06.07.2020. 14:41
Tanjug

STUDENTSKA PETICIJA: Da ne biramo između izolacije i budžeta

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predstavnici jedne studentske inicijtive predali su danas Ministarstvu prosvete peticiju sa preko 6.000 potpisa, a traže dodatni ispitni rok za sve studente i mogućnost naknadnog polaganja ispita za trenutno zaražene, uz upozorenje da studenti ne treba da budu u situaciji da biraju između izolacije i redovnog polaganja ispita i ostanka na budzetu.

Takođe traže besplatno testiranje studenata na koronavirus, a za zaražene maturante - naknadno polaganje prijemnih ispita za fakultete.

''Ovo se ne tiče samo studenata u Beogradu, već u celoj Srbiji. Ne tražimo dodatni luksuz za studente već jednake šanse. Mnoge naše kolege koje su zaražene ili su u samoizolaciji u dilemi su da li da izađu na ispit i tako dovedu u opasnost i sebe i druge, ili da ostanu kod kuće i tako ugroze svoju akademsku budućnost'', rekla je studentkinja Kristina Urošević iz inicijative "Zaštitimo studente".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Kako kaže, većina studenati može da studira jedino ako su na budžetu, a neizlaskom na ispite mogu da izgube tu mogućnost.

Urošević je rekla novinarima da je peticija pokrenuta prošlog utorka, odnosno, dva dana pre najavljene mogućnosti o zatvaranju studentskih domova, a jedan od zahteva je i da se studentima omogući da ostanu u domovima sve dok traju ispiti.

''Tražimo jednake šanse. Do sada su odgovori države bili konfuzni , a odgovor na to su bili protesti. Nadamo se da će država izaći u susret studentima'', rekao je Arsenić.

Peticija je predata ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, a u toku dana elektronski će biti dostavljena i rektorima svih univerziteta u Srbiji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve