Vesti
21.11.2019. 14:50
Tanjug

"SUBVERZIVNI RAD" Načelnik Analitike BIA: Ruski obaveštajac van Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski rekao je da je nedvosmisleno ustanovljeno da se na snimku, na kojem ruski agent Georgij Kleban daje novac jednom, navodno srpskom bezbednjaku, nalazi ruski obaveštajac.

Na pitanje da li je na snimku srpski agent, pripadnik BIA ili VBA, ili neke druge institucije, Željski je sinoć za RTS istakao da u ovom trenutku ne bi širio tu priču.

Povezane vesti - Vučić za danas sazvao sednicu Saveta za bezbednost

"Naše službe kako civilna, tako i vojna, su veoma intenzivno angažovane na ustanovljavanju svih okolnosti, a detalje na tu temu će iskazati predsednik Srbije nakon Saveta za bezbednost", naveo je Željski.

On je podsetio da je BIA dužna da radi isključivo u interesu samo svoje zemlje, a ne drugih zemalja.

"Veoma je važno naglasiti u ovom trenutku da obaveštajni subverzivni rad koji se odvija na teritoriji Republike Srbije, a on se de fakto odvija, ne treba nikako vezivati samo za Rusku Federaciju. Naprotiv, i druge velike sile, poput SAD, Velike Britanije i Francuske, ali i regionalni igrači, spomenuću samo Hrvatsku i Albaniju, veoma intenzivno rade na ostvarivanju svojih interesa, što je uvek u međunarodnim odnosima i politici očekivano", objasnio je Željski.

Povezane vesti – Plodno tle za špijunske afere

Naglasio je da su oni tu da se takvim oblicima bez izuzetka suprotstave.

"Sve mere koje su u nadležnosti BIA i VBA u ovom konkretnom slučaju se veoma intenzivno preduzimaju i biće preduzete na tom profesionalnom planu maksimalno odgovorno i blagovremeno", dodao je Željski.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve