Vesti
24.05.2019. 14:39
R.E/N1

SUĐENJE ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA: Simonović na sudu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Drugom osnovnom sudu počelo je suđenje bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i okrivljenima za paljenje kuće novinara portala "Žig Info" Milana Jovanovića.

Na prvom ročištu jedino je pročitana optužnica protiv okrivljenih, a uvodnih reči advokata nije bilo. Uprkos insistiranju tužioca da se ročišta zakazuju u što kraćem roku novo je zakazano za 26. jul.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

Advokati odbrane najavili su podnošenje krivičnih prijava protiv tužioca i načelnika Centralnog zatvora jer su, kako kažu, usred noći izvodili optužene iz pritvora i vodili ih u policijske stanice, gde je, prema rečima branilaca, odmetnut deo policije, zajedno sa tužiocem, na optužene vršio pritisak da kao naručioca paljenja kuće navedu Simonovića.

Milan Jovanović je rekao da zbog ovakvog odugovlačenja smatra da će čitav postupak trajati jako dugo i da će pravda biti nedostižna. Postavio je pitanje predsedniku Srbije zašto je Simonović i dalje član SNS i zašto mu se dozvoljava da ostale članove SNS i svoje porodice dovodi kao podršku da mu kliču dok ulazi i izlazi iz sudnice.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

Pored Simonovića, na optuženičkoj klupi se nalaze Aleksandar Marinković, Igor Novaković, Vladimir Mihailović.

Inače, Simonovića su ispred suda bodrile njegove pristalice koje su dobacivali novinarima. Oksana Skendžić

"On je najbolje radio za Grocku. Šta snimate, isključite kameru", poručili su građani ispred suda, koji su tapšali Simonoviću, po izlasku iz sudnice.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

 

Podsetimo, Simonović se nije pojavio na prethodnom ročištu, je nije uredno dobio poziv. On se tereti za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti".

Za Simonovića tužilaštvo je u optužnici predložilo sudu da mu izrekne kaznu od osam godina zatvora, Mihajloviću i Novakoviću, kao saučesnicima pet godina, a za Marinkovića kao izvršioca šest godina zatvora.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

Simonović je donedavno bio predsednik opštine Grocka.

On je 7. marta pušten iz pritvora, u kojem je bio od 25. januara. Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve