Vesti
23.07.2021. 07:10
R.E.

Novi broj Ekspresa

Sve Titove žene; Autorski tekst Vladimira Kostića; Pitanje obavezne vakcinacije

Naslovna strana vizuall
Izvor: Ekspres

U novom broju "Ekspresa" koji je od 23.7.2021. godine na svim kioscima pročitajte:

Intervju Prof. dr Slobodan Savić: Vakcina bi trebalo da je obavezna 

"Mogu donekle da shvatim običan svet, ali nikako da zdravstveni radnici, bilo koji lekari, medicinske sestre, imaju odbojan stav. Ne znam tačan broj, podaci su vrlo neujednačeni, ali u nekim zdravstvenim ustanovama zaista imate ozbiljno zabrinjavajući mali procenat vakcinisanih", kaže Savić u razgovoru za "Ekspres". 

*
*

"Od početka smo nekako krenuli s tim da se ne radi o ozbiljnom oboljenju. Pa smo iz stanja opuštenosti, od pokušaja da se virus predstavi smešno, zabavno i veselo, krenuli u sasvim suprotni tok, u zatvaranje populacije."

*
*

vizual
Izvor: Ekspres

"Ranije je bio veliki broj smrtnih slučajeva zbog toga što roditelji nisu decu vakcinisali protiv malih boginja. Nije mi jasno zašto bi danas neke vakcine bile obavezne, kao što pojedine jesu, a neke ne", ističe profesor. 

Pravo na zdravlje je iznad svega

Da bi zaštitila građane od virusa korona, Srbija pred sobom ima dve mogućnosti – ili izmene najvišeg pravnog akta, ili prepuštanje zdravlja u ruke neodgovornih...

*
*

̈"Ne postoji način da nekoga prisilite da primi vakcinu ako to ne želi, ali je zato potrebno ograničiti im mogućnost učestvovanja u, nazovimo ga, normalnom životu"

*
*

"Obaveznu vakcinaciju određenih kategorija građana bilo bi izvodljivo pravdati, imajući u vidu potrebu da se štiti pravo na život i zdravlje ljudi"

*
*

Kostić vizual
Izvor: ekspres

Autorski tekst dr Vladimira Kostića:  U vremenu lažnih vesti istina je vest

Osećam ipak potrebu da donekle rehabilitujem laž – homo sapiens laže od samog početka. Psihoanalitičari će nas upozoriti da onaj ko tvrdi da nikada nije lagao, a ispostavi se, istina izuzetno retko, da je takva tvrdnja tačna, zaslužuje da se posebna pažnja i briga posveti njegovom mentalnom zdravlju. Ova tvrdnja se ne odnosi na političare, koje karakteriše "neobičnost da veruju svojim govorima"...

*
*

I kako da se u ovakvom svetu orijentiše običan, rekao bih čak, normalan čovek (iako nisam siguran da znam šta to tačno znači). Da se prikloni diktiranoj mržnji, sumnji ili, istina ređe, ljubavi, koje im Veliki brat (možda još bolje, Velika braća) sugeriše.

*
*

̈Oni koji upiru prst u "vuhansku sintezu virusa" obrušavaju se na pojedince koje proglašavaju liderima kampanje u kojoj su u uglednim časopisima („Science“, „Nature“) istrajavali na stanovištu prirodnog porekla virusa, ali i koji su ukazivali na "teorije zavere".

Tito vizual
Izvor: Ekspres

Davorjanka, Zinka, Jovanka

Tri dame, svaka na svoj način, zaokružile su neverovatno buran, avanturistički, a na momente i bestijalan život Josipa Broza.

*
*

Februara 1942. godine partijska ćelija pri Vrhovnom štabu – bili su prisutni Aleksandar Ranković, Cana Babović, Milovan Đilas i Moša Pijade – tražila je da se Tito isključi iz partije zbog bludničenja sa svojom sekretaricom Zdenkom. On je tada rekao: "Ljudi, radite šta hoćete, ali ja bez nje ne mogu"

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve