Vesti
22.05.2020. 18:55
Tanjug

TEK PO KOJI AUTOMOBIL: Na Horgošu bez gužve

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Granična policija na Horgošu danas nije imala mnogo posla, tek po koji automobil ulazi u zemlju, a kolona i gužvi nema, iako su se, donekle, očekivale zbog odluke Vlade Srbije da od danas, i našim i stranim državljanima, nije potreban negativan test na virus korona i 14 dana samoizolacije.

Granica na Horgošu za ulazak u zemlju otvorena je 24 časa, kao i granica za izlaz iz Mađarske, a prelazi se nesmetano bez merenja temperature i popunjavanja rešenja sanitarnih inspektora o samoizolaciji, samo, kao i pre korone, uz pasoš.

Putnicima se na kućici za pasošku kontrolu uručuje zdravstveno upozorenje u kome piše da ukoliko su bili u kontaktu sa zaraženom osobom od Kovid19 u narednih 14 dana smanje kontatke i jave se epidemiologu ukoliko osete simptome.

Ekipi Tanjuga je na granici rečeno da u zemlju uglavnom ulaze naši državljani, ali da ima i stranaca, najviše cirkulišu naši i mađarski građani sa radnim dozvolama i koji žive do 50 kilometara od granice u pograničnom pojasu, a što je dogovoreno između vlada Srbije i Mađarske.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Jedan od njih je i Tuzo Inferenco iz Segedina koji u tom mađarskom gradu živi, a u našoj zemlji radi, te kaže da svakog dana nesmetano prelazi granicu jer ima radnu dozvolu.

Ivan Jovanović, Srbin koji živi u Beču, danas je preko Horgoša stigao kući, a za Tanjug kaže da je i ostale granice do naše zemlje prošao nesmetano, bez merenja temperature, samo uz pasoš.

Preko Horgoša danas je u Srbiju ušao i Marko Anđelković rodom iz Beograda, koji je četiri meseca proveo na preookeanskom brodu, poslednje stajalište mu je bio Amsterdam odakle je avionom stigao u Budimpeštu i danas, kako kaže, konačno kući.

I ostale granice je, navodi, prošao nesmetano, samo uz pasoš, tek po negde su mu merili temperaturu i primećuje da kontrola na granicama nije više toliko rigorozna, što mu je omogućilo da se vrati kući.

Svi granični i carinski policajci nose maske i rukavice, ali i gotovo svi putnici koji su ušli u zemlju imali su zaštitne maske.

Za sada ne mogu svi da uđu u Mađarsku, jer nema turističkih putovanja u tu zemlju, ali je obezbedila svakodnevni tranzitni koridor prema zapadnoevropskim zemljama i to u terminu od 10 do 22 sata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
03.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve