Vesti
21.05.2022. 10:14

Kasne pripreme

Toplo vreme "iznenadilo" GSP...

Autobus
Izvor: Shutterstock

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) ukazao je da u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) Beograd, kasne pripreme za servis klima uređaja u vozilima gradskog prevoza.

"Javna nabavka za rezervne delove i materijal za servisiranje klima uređaja raspisana je tek u maju, 18. maj je bio rok za dostavljanje ponuda, što znači da ugovor ne može biti potpisan pre juna", saopštio je CLS.
 

Prema računici CLS, to bi značilo da servisiranje klima uređaja neće početi pre jula, što će opet dovesti Beograđane u neprijatnu situaciju da se u delu leta voze bez rashlađivanja u vozilima gradskog prevoza, što je dodatno opasno za starije osobe i hronične bolesnike.

"Neverovatno je da GSP ponavlja istu grešku kao i prošle godine, što je samo još jedan dokaz da su ovom važnom javnom preduzeću neophodne reforme i novi rukovodeći kadar", ocenio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Goran Vesić o lažnim bombama u Beogradu...
Policija

"Specijalni rat"

17.05.2022. 09:26

Goran Vesić o lažnim bombama u Beogradu...

"Jasno je koji su bili ciljevi. Prvo deca jer smo najosetljiviji na njih i to izaziva najveću paniku, potom mostovi i na kraju vodovod, od čega zavisi funkcionisanje grada. Hvala bogu, sve te dojave su bile lažne", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić povodom dojava o bombama u Beoradu u ponedeljak.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve