Vesti
30.11.2022. 14:29
Tanjug/Novosti

Ministar Dačić

Važno upozorenje: "Građani Srbije, ne putujte u Tursku"

Turska
Izvor: Shutterstock

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upozorio je građane Srbije da u narednim nedeljama izbegavaju putovanje u Tursku, a posebno u glavni grad ove države - Ankaru, zbog mogućih terorističkih napada. 

"Želim da upozorim građane da se po informacijama bezbednosnih službi u narednih nekoliko nedelja mogu očekivati teroristički napadi, a u ovom slučaju se ta informacija odnosi na glavni grad Turske Ankaru", rekao je Dačić u izjavi Tanjugu. 

Dodao je da treba imati u vidu da se to može odnositi i na druge krajeve Turske i zamolio građane Srbije, da ukoliko nemaju preku potrebu u narednom periodu izbegavaju putovanje u tu zemlju. 

"Ukoliko se već naši građani nalaze tamo, trebalo bi da izbegavaju mesta sa mnogo ljudi na javnom prostoru, kao što su pešačke zone, metro, autobuske i železničke stanice, i ostala slična mesta. Ovo govorim isključivo iz razloga bezbednosti, jer imamo obavezu da kao što to rade i druge zemlje upozorimo naše građane da se ne bi desilo da dođe do terorističkog napada, a da mi to nismo podelili sa građanima", rekao je Dačić.

Dodao je da su Srbija i Turska u dobrim odnosima, da razvijaju saradnju na svim nivoima.

"Međutim, iako nam je Turska prijateljska zemlja, moram da podelim sa građanima informacije koje smo dobili od bezbednosnih službi", poručio je Dačić. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Turska napala Siriju i Irak zbog bombaškog napada u Istanbulu
1

Ciljaju kurdske grupe

20.11.2022. 11:32

Turska napala Siriju i Irak zbog bombaškog napada u Istanbulu

Turska je započela vazdušne napade na severne regione Sirije i Iraka ciljajući kurdske grupe koje Ankara smatra odgovornim za prošlonedeljni bombaški napad u Istanbulu, saopštilo je u nedelju tursko ministarstvo odbrane.
Close
Vremenska prognoza
light rain
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve