Vesti
29.08.2021. 15:36
Tanjug

Najmlađi pacijent

Tutin: Jednomesečna beba obolela od korone

beba
Izvor: Shutterstock

Jednomesečna beba najmlađi je pacijent oboleo od korona virusa u Tutinu i ona je sa obostranom upalom pluća upućena u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu, potvrdio je Kemal Ćorović, direktor Doma zdravlja u tom gradu koji je pored Novog Pazara najveće žarište u Srbiji.

"Nažalost, sve mlađa populacija oboleva. Jednomesečna beba nam je najmlađi pacijent i ona je sa obostranom upalom pluća upućena u KBC "Dragiša Mišović". Poslednji podatak je da je beba dobro", rekao je Ćorović, prenose beogradski mediji.

On kaže da u Tutinu vrtoglavo raste broj zaraženih, da se uglavnom javljaju stariji građani i hronični bolesnici, ali da ima i dosta obolele dece. Prema njegovim rečima, samo u avgustu obolelo je 51 dete, od čega 15 dece predškolskog i 36 školskog uzrasta.

Ćorović je naveo da se razlozi pogoršanja epidemiološke situacije mogu podeliti na nerealne i realne.

"Nerealni su različite teorije zavere, da nas zaprašuju iz aviona, čipuju i slično... Preveliki pristup internetu je uticao na poogoršanje, narod je počeo da veruje u različite teorije zavere", objasnio je Ćorović.

Dodao je da je realan razlog veliki priliv građana iz dijaspore.

"Tutin živi u julu i avgustu kada oni dođu i tada se organizuju velika slavlja", naveo je Ćorović i najavio da će se od ponedeljka razmatrati pooštravanje mera u ovom gradu.

 

(Kraj) sku/

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
07.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve