Vesti
04.12.2020. 14:30
Tanjug

"U Batajnici 1.500 zdravstvenih radnika, u Kruševcu 900"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će u novoj kovid bolnici u Batajnici biti zaposleno 1.500 medicinskih radnika, dok će u kovid bolnici u Kruševcu, koja se gradi, raditi njih 900.

Lončar je istako da neće u prvim danima u bolnici u Batajnici biti 1.500 radnika, već će se broj povećavati kako se budu popunjavali bolnički kreveti.

"Vodimo računa o svakom zdravstvenom radniku i trudićemo se da budemo racionalni", rekao je Lončar.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Ističe da će u kovid bolnici u Batajnici biti potrebno oko 1.600 radnika kako bi se pružila poputna nega za 1.000 pacijenata, što je maksimalan broj onih koji u toj bolnici može da se leči.

Povezane vesti - "VELIKI DAN" Brnabić: Bolnica stiže u pravom trenutku za Srbiju

Lončar je naveo da će u novoj bolnici raditi zaposleni većinom iz KC Srbije, kao i iz svih ostalih bolnica i zdravstvenih ustanova na teritoriji Srbije, dok će u bolnici u Kruševcu većinom raditi zaposleni iz KC Niš i iz ostalih zdravstvenih ustanova sa juga.

Na pitanje novinara na koji način će biti popunjena upražnjena mesta u KC Srbije, Lončar je rekao da nikakvi nedostaci i upražnjena mesta u toj ustanovi ne postoje, zato što je država na vreme zaposlila nove lekare i medicinske sestre.

"Sigurno niste čuli, niti ste mogli da čujete da je iskrsao neki problem i da lekari negde nedostaju", rekao je Lončar i ocenio da je bi to, kada bi bila istina, bilo glavna i udarna vest u opozicionim medijima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Ističe da mu je drago da to u Srbiji nije slučaj, kao što je jeste u mnogim drugim zemljama.

"Primili smo zdravstvene radnike koji će, umesto ovih što dolaze u Batajnicu raditi u KCS, primili smo više stotina lekara i medicinskih sestara", rekao je Lončar.

Povezane vesti - TIODOROVIĆ: Kašnjenje mera će nas koštati

On je naglasio da do 2012. godine kada nije bio raspisan nijedan konkurs za zdravstvene radnike, aktuelna vlast nije primila nijednog radnika bez konkursa, ni lekara ni medicinsku sestru.

"Konkursi su otvoreni, obaveštavali smo ljude da se jave i da imaju šansu za posao", rekao je Lončar.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve