Vesti
28.12.2020. 17:06
Tanjug

"U januaru vakcinacija lekara i medicinskih radnika"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi tokom janara trebalo u Srbiju da stigne još 76.000 ili 77.000 Fajzerovih vakcina i najavio da bi u januaru trebalo da bude vakcinisan najveći deo zdravstvenih radnika u kovid sistemu.

"Na svakih nedelju dana, od 4. do 25. januara stizaće fajzerove vakcine u našu zemlju i plan je da odmah posle vakcinacije u staračkim domovima pređemo na one koji rade u kovid sistemu, koji nisu preležali koronu odnosno nemaju antitela", rekao je Vučić na Novogodišnjoj konferneciji za medije.

Povezane vesti - VUČIĆ: Tri cilja za 2021. godinu – mir, zdravlje i bolji standard

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Očekuje da će u januaru najveći deo zdravstvenih radnika u kovid sistemu biti vakcinisano.

"Očekujem pre kraja godine i prve količine vakcine iz Rusije, ali to ništa ne znači dok ne dobiju dozvolu Agencije za lekove Srbije. Očekujemo i dodatne količine vakcina iz drugih zemalja, pregovaramo i sa zapadnim proizvođačima, kao i kineskim i nadamo se da će i oni regustrovati svoju vakcinu Sinovak", naveo je Vučić.

"Primiću neku od sledećih vakcina koje budu odobrene"

Vučić je izjavio da će primiti neku od sledećih vakcina protiv koronavirusa koju odobre srpske zdravstvene vlasti, navodeći da mu je svejedno koja će to vakcina biti, jer ima poverenje u odluke naših zdravstvenih organa.

Vučić je to rekao na novogodišnjoj konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje novinara kineske televizije koji ga je pitao koju vakcinu će primiti i da li će to možda biti vakcina kineske kompanije Sinofarm, sa kojom Srbija, između ostalih, pregovara.

"Ja sam rekao da ću da čekam da mi kažu da postoji neka vakcina u koju ne veruju, jer ja verujem u ono što će reći naše zdravstvene vlasti i koju sledeću, neku od sledećih, vakcina budu odobrili, ja ću da je primim", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Vučić je rekao da će on primiti jednu vrstu vakcine, ministar zdravlja Zlatibor Lončar neku drugu.

"Potpuno je svejedno, ne znam kojim će redom odobravati naša Agencija za lekove. Mi verujemo u vakcinu, vakcina je spasila svet", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve