Vesti
25.07.2023. 17:27
Beta

Besnik Tahiri

"U septembru ćemo rušiti Vladu Aljbina Kurtija"

aljbin kurti 11.7.2023
Izvor: EPA / ARBEN LLAPASHTICA

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Besnik Tahiri izjavio je da će u septembru Vladi na čelu sa Aljbinom Kurti biti izglasano nepoverenje.

Nakon sednice Predsedništva kosovskog parlamenta Tahiri je pozvao opozicione stranke, Demokratski savez Kosova i Demokratsku partiju Kosova, da podrže inicijativu za izglasavanje nepoverenja koju je pokrenula ABK.

"Ova vlada zaslužuje da se vrati kući. Mi kao opozicija moramo da se okupimo, da poguramo svoj predlog napred. Postoji dogovor i razumevanje čak i opozicionih partija. Na sednici koja počinje u septembru trebalo bi da počnemo sa rušenjem, odnosno smenom ove vlade", rekao je Tahiri na konferenciji za medije.

Kazao je da Vladu neće rušiti uz pomoć Srpske liste.

"Razgovarao sam sa čelnicima poslaničkih grupa. Postoji spremnost. Pojedini poslanici su takođe potvrdili svoju podršku predlogu. Vladu neće smeniti Srpska lista, već albanski i manjinski poslanici“, naglasio je on.

Za izglasavanje nepoverenja Vladi potrebno je obezbediti najmanje 61 glas, što aktuelna opozicija ne može da obezbedi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Erdogan i Kosovo - Usvajanje Kurtija
erdogan 23.7.2023

Naoružanje i podrška

23.07.2023. 11:55

Erdogan i Kosovo - Usvajanje Kurtija

Redžep Tajip Erdogan je po svemu sudeći pogrešno razumeo molbu koju mu je, pre nešto više od mesec i po dana, uputio predsednik Srbije. Aleksandar Vučić je tada iskoristio priliku pa je nakon što je čestitao Erdoganu reizbor, zamolio predsednika Turske da upotrebi ugled i uticaj svoje zemlje kako bi u regionu opstao mir i zavladala stabilnost.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve