Vesti
19.05.2021. 09:35
Tanjug

Dobre vesti

U Srbiju stiglo još 244.000 vakcina

koronavirus, Covid-19, pandemija
Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

Na beogradski aerodrom Nikola Tesla sleteo je avion Er Srbije sa 244.000 doza kineske Sinofarm vakcine protiv korona virusa, a pošiljku su dočekali ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, ministar odbrane Nebojša Stefanović i kineska ambasadorka u Beogradu Čen Bo.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da će sa isporukama do vikenda Srbija izaći na 3,5 milona doza Sinofarm vakcine.

To je jedan od presudnih faktora zašto je Srbija danas u situaciji kada se vidi svetlo na kraju tunela, rekao je Lončar.

On je, međutim, istakao da to ne znači opuštanje i pozvao građane da iskoriste to što ima dovoljno i više vrsta vakcina i da se vakcinisuu, ističući da je to jedini način da se vratimo normalnom životu.

Zlatibor Lončar ministar zdravlja
Izvor: FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Lončar je apelovao na lokalne samouprave u opštinama gde je odziv na vakcinaciju manji da se aktivnije uključe i promovišsu vakcinaciju.

On je apelovao na mlade da se vakcinišu i naveo primer Pekinga, gde je u jednom momentu dat prioritet vakcinaciji mladih, jer oni moraju da se kreću i rade, i istakao da je to dalo reziultate.

Lončar je ponovio da su vakcine bezbedne i da deluju, ukazujući da su rezultati bolji svuda gde se više ljudi vakcinisalo.

Ministar zdravlja je zahvalio ambasadorki Kine, kineskom predsedniku i kompaniji Er Srbija za sve što su uradili u nabavci vakcina.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve