Vesti
21.06.2024. 13:46
Beta

Priština

Ubistvo Olivera Ivanovića: Tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja Basare

oliver ivanovic, ATA, 2. 8. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Milan Maricic

Specijalno tužilaštvo u Prištini odustalo je od krivičnog gonjenja optuženog Radeta Basare, zbog nedostatka dokaza u vezi s umešanošću u slučaj ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, objavili su prištinski mediji. 

Basara je optužen da je kao istražni policajac u Severnoj Mitrovici blisko sarađivao sa Željkom Bojićem i organizovanom grupom koju je predvodio osumnjičeni Milan Radoičić, kako bi eliminisao i sakrio tragove zločina, kao i dokaze i svedočenja na licu mesta. 

On je optužen za krivična dela "učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi", "teško ubistvo" i "zloupotrebu službene dužnosti". Specijalni tužilac Burim Ćerkini kazao je danas u završnom govoru pred Sudom u Prištini da za to ipak nisu obezbedili dokaze. 

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića se nastavlja u Posebnom odeljenju Suda u Prištini, gde stranke daju završnu reč. 

Prema optužnici, Marko Rošić, Silvana Arsović, Nedeljko Spasojević terete se da su, kao deo kriminalne grupe koju su predvodili Milan Radoičić i Zvonko Veselinović – na različite načine doprineli ubistvu Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine. 

Optuženi su i Dragiša Marković i Žarko Jovanović, koji su, prema Tužilaštvu, manipulisali posrednim dokazima. 

U toku je sudski proces i protiv još jednog optuženog od strane kosovskih vlasti, Milana Mihailovića, za koga takođe sumnjaju da je bio umešan u ubistvo Ivanovića.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
16°C
02.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve