Vesti
22.12.2022. 14:33

Zoran Perišić

UKC Niš: "Rekonstrukcija porodilišta se nije pomerila sa početne tačke"

bolnica
Izvor: Shutterstock

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Nišu Zoran Perišić izjavio je da će narednih nedelja početi rekonstrukcija Klinike za infektivne bolesti, ali da se rekonstrukcija Porodilišta nije pomerila "s početne tačke".

"Nažalost, ta priča o rekonstrukciji Porodilišta donacijom koja je obećavana od strane jedne ambasade, nije se ni na koji način mrdnula s početne tačke. Porodilište ostaje u vrhu prioriteta i odmah posle Nove godine uputiću zahtev Ministarstvu zdravlja za obezbeđivanje sredstava", izjavio je Perišić novinarima.
 

On je kazao da je UKC Niš dobio od Ministarstva zdravlja novac za rekonstrukciju kompletne vodovodne, kanalizacione i elektro mreže Klinike za infektivne bolesti i da će potom biti rekonstruisan prostor Kardiologije.

Klinika za ginekologiju i akušerstvo, čija je rekonstrukcija godina najavljivana, otvorena je 1971. godine, a zgrada stare Interne klinike, u kojoj je Kardiologija, najstariji je objekat u UKC Niš, izgradjen 1910. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Klinički centar u Kragujevcu uskoro u novom ruhu
KC Kragujevac

"Oko Vidovdana"

28.02.2022. 15:10

Klinički centar u Kragujevcu uskoro u novom ruhu

Rekonstrukcija i izgradnja Kliničkog centra u Kragujevcu trebalo bi da počne oko Vidovdana, najavio je u ponedeljak predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve