Vesti
14.04.2019. 18:21
R.E. / telegraf.rs

UMRLA MIRA MARKOVIĆ - Mrkonjić: Razmatramo detalje sahrane

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Supruga nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, Mirjana Mira Marković (77) preminula je u bolnici u Rusiji.

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić potvrdio je ove informacije u izjavi za Ekspres i rekao da je supruga bivšeg predsednika preminula u bolnici.

- Istina je da je umrla velika Mira Marković. Bila je heroj, a umrla je u izgannstvu u bolnici i to od upale pluća. To se dogodilo danas u 16 časova. Nisam se još uvek čuo sa Markom koji je bio sa njom svih ovih dana, sada se već bavimo detaljima sahrane. Tačnije razmatramo gde će biti sahranjena. Teško mi je pala ova vest..., kaže Mrkonjić za Ekspres, inače jedan od najbližih prijatelja porodice Milošević.

Kako je dodao njena velika želja je bila da se vrati u Srbiju, ali to nažalost nije dočekala.

Na pitanje da li će sahrana biti u Požarevcu, kao sto je Markovićeva želala, Mrkonjić je samo kratko rekao:

  • Još uvek ne znam. I to je opcija...  Nadam se da će se stvoriti uslovi za to.

S druge strane, Dragoljub Kovačević, dugogodišnji prijatelj Mire Marković i predsednik udruženja građana „Sloboda“ za Večernje novosti rekao je da da se još ne zna gde će supruga bivšeg predsednika biti sahranjena i da Marko i Marija sigurno neće dozvoliti da se to bude u Srbiji.

  • Dobio sam poruku od njenog sina Marka. Poslao je nekolicini bliskih porodičnih prijatelja, znao je da će se podići velika prašina oko toga. Marko neće da se javlja novinarima. To je njegov stav. Marija se uopšte ne javlja. Mnogo je osetljiva, Marko je malo čvršći. Mariji je mnogo teško. Dvadeset godna nije videla majku, niti brata. Ne može ocu da dođe na grob. To je tragedija, kaze Kovačević.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

[wc_posts author="" author_name="" p="" post__in="" order="DESC" orderby="date" post_status="publish" post_type="post" posts_per_page="4" taxonomy="" field="slug" terms="" title="yes" meta_all="yes" meta_author="no" meta_date="no" date_format="M j, Y" meta_comments="no" thumbnail="yes" content="no" paging="no" size="wccarousel" filtering="yes" columns="4" gutter_space="20" heading_type="h4" layout="grid" template="box" excerpt_length="15"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve