Vesti
18.04.2023. 16:40
Beta

Do 24. aprila

Počeo upis u specijalizovane gimnazije i umetničke škole

učenik, škola, ispit
Izvor: Shutterstock

Počela je prijava učenika za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija, kao i za umetničke srednje škole i trajaće do 24. aprila, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Elektronska prijava kandidata moguća je na portalu Moja srednja škola, dok se učenici za polaganje prijemnog ispita mogu prijaviti i u svojim osnovnim školama ili školama u kojima polažu ispit od 21. do 24. aprila.

Polaganje prijemnih ispita biće organizovano u srednjim školama 12. do 21. maja, a učenici će svoje rezultate moći da vide na portalu Moja srednja škola, dodaje se u saopštenju.

Preliminarnim planom upisa za predstojeću školsku godinu predviđeno je 4.500 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija za matematiku, fiziku, geografiju, istoriju, računarstvo i informatiku, biologiju, hemiju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, filološke nauke, bilingvalna odeljenja, kao i za umetničke srednje škole - likovne, baletske i muzičke.

Ministarstvo navodi da je za specijalizovane gimnazije i umetničke škole potrebno da učenik položi i prijemni ispit kojim se proveravaju njegove sklonosti i sposobnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Neki je kritikuju, a neki je uvode na školske časove
1

Veštačka inteligencija

15.02.2023. 13:10

Neki je kritikuju, a neki je uvode na školske časove

Pod fluorescentnim svetlima učionice petog razreda u Leksingtonu, u Kentakiju, SAD, Doni Pirsi je uputio svoja 23 učenika da pokušaju da nadmudre "robota" koji je ispisivao zadatke.
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
12°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve