Vesti
15.05.2020. 21:30
Blic

USKORO SASLUŠANJE: Bošku Obradoviću preti kazna do 5 godina zatvora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poslaniku i lideru Dveri Bošku Obradoviću osumnjičenom za incident ispred Narodne skupštine preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora, pišu mediji.

To će se, prema njihovom pisanju, dogoditi ukoliko se odrekne poslaničkog imuniteta ili mu on bude oduzet, a biće i saslušan uskoro, pre oštećenog Marjana Rističevića.

Kako se dalje navodi, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zahtevalo je 8. maja od policije da prikupi dokaze protiv Obradovića i trojice muškaraca M.Đ. i D. Đ. i S.M. zbog sumnje da su napali poslanika Rističevića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

"Po zahtevu tužilaštva uzete su izjave od oštećenih, svedoka, preuzeti su video zapisi, povredne liste... Kada je tužilaštvo obavešteno da je policija prikupila dokaze i nakon što je policija prezentovala ono što je prikupila, dat je nalog MUP-u da podnese krivičnu prijavu protiv četiri osobe, među kojima je i Boško Obradović. Protiv ostalih osumnjičenih ostaje prekršajni postupak", kaže izvor “Blica", koji je prema njohovim navodima upoznat sa slučajem.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

S obzirom na to da se u ovom slučaju radi o krivičnoj prijavi u redovnom postupku, te i da se ne radi o pritvorskom predmetu, Prvo osnovno tužilaštvo u narednim danima zakazaće saslušanja osumnjičenih i oštećenih.

"Bez obzira što se ne radi o pritvorskom predmetu, nego o predmetu koji će se raditi u redovnom postupku, imajući u vidu čitav događaj i ko su učesnici, a pre svega da je delo sa elementima nasilja, tužilaštvo će dokazne radnje sprovesti u najkraćem roku. Prvo će biti saslušan osumnjičeni Obradović, kao i trojica muškaraca koji su učestvovali u incidentu. Nakon njih biće saslušani i oštećeni Lončar i Rističević", objašnjava njihov sagovornik.

Za krivično delo nasilničko ponašanje koje se Obradoviću stavlja na teret zakonom je predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina. Da li će odgovarati za sada je neizvesno s obzirom na to da je u ovom trenutku Obradović zaštićen poslaničkim imunitetom, te dalji tok postupka zavisiće od toga da li će ga se odreći ili će mu biti ukinut.

Podsetimo, Boško Obradovič već šest dana štrajkuje glađu. Govoreći o svojim zahtevima, Obradović je izjavio da bi omogućavanje njemu i Ivanu Kostiću, koji već treći dan štrajkuje, da u emisiji uživo, na RTS-u u večernjem terminu, obrazlože razloge za štrajk glađu, bio značajan korak u početku dijaloga i prevazilaženja političke krize.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve