Vesti
15.05.2022. 13:22
R.E.

"Drugog načina nema"

Uslov opstanka Srba - jaka porodica

kuća, dom, porodica, sigurnost
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je da sve ekonomske, naučne i kulturne potencijale u Srbiji treba angažovati u vraćanje značaja porodici.

Ministartvo je povodom 15. maja, Međunarodnog dana porodice, navelo da taj dan treba da bude presudna opomena da se krene u spasavanje porodice jer "važnijeg i prečeg posla nemamo".

U saopštenju je navedeno da su propali pokušaji da se porodica obesmisli i predstavi kao beznačajna, prevaziđena socijalna zajednica.

"Narodi su nastajali i opstajali zahvaljujući onome što se zove porodica. Uslov opstanka, Srba kao naroda i svih drugih naroda, jeste jaka i brojna porodica. Drugog načina nema", saopštilo je ministarstvo.

Kritikujući odbacivanje tradicionalnih vrednosti iz ministarstva su istakli da se "proširuje spisak raznih prava, a prava porodice niko više gotovo i da ne spominje", i zaključili da je jedini način za opstanak naroda "velika, brojna i zdrava porodica".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U Srbiji svaka druga porodica ima jedno dete
Porodica

Dan porodice

13.05.2022. 12:34

U Srbiji svaka druga porodica ima jedno dete

Povodom svetskog Dana porodice 15. maja Republički zavod za statistiku objavio je da je prosečan broj dece po domaćinstvu u Srbiji 1,58, kao i da skoro polovinu porodica u Srbiji čine roditelji sa decom.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve