Vesti
07.05.2024. 17:42
Beta

Vlada Srbije

Usvojeno više dokumenata o saradnji Srbije i Kine

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Vlada Srbije usvojila je više dokumenata - memorandume o razumevanju i saradnji i protokole između Srbije i Kine iz raznih oblasti.

 

Kako je saopšteno iz Vlade, potpisana dokumenta odnose se na oblasti infrastukture, poljoprivrede, informisanja i telekomunikacija i turizma.

Dokumenti su usvojeni na dan kada kineski predsednik Si Đinping dolazi u dvodnevnu državnu posetu Srbiji na poziv predsednika Aleksandra Vučića.  

 

Pre njega u Beograd su stigli članove kineske delegacije, ministri i predstavnici institucija, koje su na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali ministar finansija Siniša Mali i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Mali je na Instagramu napisao da je ministru finansija Lan Foanu, ministru trgovine Vang Ventau i ministru spoljnih poslova i direktoru Kancelarije komisije za spoljne poslove Kine Vang Jiu, poželeo dobrodošlicu u Srbiju i prijatan boravak u Srbiji.

"Nastavljamo saradnju naših država, kako bismo zajedno gradili bolju budućnost za naše građane. Ovo je nastavak dugotrajnog, prosperitetnog i čeličnog prijateljstva", naveo je Mali.

Predsednik Kine će u Srbiji predvoditi delegaciju koja broji 400 ljudi, a tokom posete planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve