Vesti
16.06.2023. 16:50
R. E.

Obilne padavine

Sve je teža situacija: Vanredno u 42 lokalne samouprave u Srbiji

1
Izvor: Beta / AP / Marjan Vucetic

U Srbije je zbog obilnih padavina i problema sa izlivanjem vodotokova vanredna situacije proglašena u 42 lokalne samouprave, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da je od jutros evakuisano još 55 osoba.

On je precizirao da je pet gradova proglasilo vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji kao i 23 opštine, a 12 opština i dva grada na delovima svoje teritorije.

"Imamo još veoma izazovna 24 sata ispred nas, nakon čega se očekuje smirivanje situacije", rekao je Čaušić sa terena u Lučanima.

U intervencijama spasavanja stanovništva u poplavljenim područjima angažovani su i Specijalistički timovi MUP-a za spasavanje i rad na vodi iz Beograda, Čačka, Prokuplja i Jagodine.

Vatrogasci-spasioci angažovani su i na crpljenju vode iz poplavljenih domaćinstava i podrumskih prostorija na teritoriji Bora, Lučana, Bojnika, Rekovca, Vladičinog Hana, Sokobanje, Smedereva, Svilajnca i Novog Pazara.

Na snazi su vanredne situacije za celu teritoriju gradova Čačak, Loznica, Jagodina, Prokuplje, Kraljevo i Kruševac.

Za celu teritoriju opština Rekovac, Arilje, Aleksinac, Svilajnac, Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa, Kuršumlija, Brus i Vladičin Han, Žitorađa i Blace, takođe je uvedena vanredna situacija.

Vanredna situacija je proglašena na delovima teritorija grada Šapca i Užica, i opština Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac i Majdanpek.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kiša ne namerava da prestane...
1

Vremenska prognoza

16.06.2023. 16:05

Kiša ne namerava da prestane...

U Srbiji se u subotu u prvom delu dana očekuje obilna kiša u južnom Banatu i centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima, gde će pasti od 20 do 40 milimetara za 12 sati, a na području Braničevskog okruga i više, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve