Vesti
02.03.2020. 19:39
R. E. / Kosovo online

VESELJI: Zbog takse je pala prošla vlada, a može da padne i ova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik DPK i poslanik te partije u Skuštini Kosova Kadri Veselji rekao je da je prethodna vlada pala zbog takse, a da se može dogoditi da upravo zbog taksi padne i ova.

"Ne osporavam patriotizam premijera Kurtija, ali od Srbije treba da se odvojimo što pre, ne možeš ovde da istupaš i govoriš kao jedan carinski službenik", rekao je Veselji obraćajući se Kurtiju, prenosi Kosovo online.

Podsetivši Kosovskog premijera da je nekada dok je bio na čelu Samoopredeljenja prevrtao kamione sa srpkom robom, Veselji je rekao da se upravo on zalagao za obustavu takse na 100 dana, ali da ga tada niko u parlamentu nije podržao.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Veselji je podsetio da je država iznad partija i pojedinaca i da su građani Kosova posle konstituisanja vlade izgubili mnogo pa su odnosi sa SAD od tada na najnižoj tački.

Povezane vesti - Kurti: Tači nema moć da bilo šta slično potpiše sa Srbijom

On je rekao da je Kurti opasnost za Kosovo zbog njegovog konfrontirajućeg stava prema NATO i SAD, kao i slabljenja odnosa sa Beogradom sa kojim još nema dijaloga.

Veselji je optužio Kurtija da je spreman da u roku od nekoliko dana uništi strateške odnose koje je Prištinama godinama pažljivo gradila sa svojim partnerima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve