Vesti
28.07.2023. 18:23
Beta

"Potpuno moderan"

Goran Vesić: "Ovim zakonom izlazimo iz komunizma"

gORAN vESIĆ
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je Zakon o planiranju i izgradnji, sa izmenama i dopunama koje su usvojene u Skupštini Srbije, "zakon koji je potpuno moderan, koji je ispunio sve direktive Evropske unije, predstavlja veću zaštitu građana i omogućiće da se brže izdaju građevinske dozvole".

Vesić je za televiziju B92 rekao i da usvajanjem Zakona o planiranju i izgradnji Srbija "izlazi iz komunizma".

On je kazao da su opozicione stranke koje se deklarišu da su za Evropsku uniju glasale protiv tog zakona "koji nas usklađuju sa direktivama EU", zbog čega je izrazio sumnju u njihovu evropsku orijentaciju.

Vesić je rekao da je u vreme prethodne vlasti "od 2006. do 2009. godine konverzija bila besplatna", jer su "izuzeli iz konverzije NIS koji je prodao Boris Tadić", i da je "tako izgledalo da za nekog može, a za nekog ne može".

Govoreći o promenama koje Zakon o planiranju i izgradnji donosi, Vesić je rekao da će "građani moći da se naplate (od investitora) ako bude štete" na zgradama prilikom novih gradnji u njihovoj blizini, kao i da je uvedeno da "svaka nova zgrada ima energetske pasoše".

On je kazao i da po novom Zakonu tržni centar u Rajićevoj, odnosno Knez Mihailovoj ulici, "ne bi mogao ovako da izgleda, već bi morao da bude ambijentalan".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vesić "banuo" na aerodrom: "Znam da sam dosadan, ali..."
1

Nenajavljena poseta

05.07.2023. 12:33

Vesić "banuo" na aerodrom: "Znam da sam dosadan, ali..."

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić je nenajavljeno obišao aerodrom "Nikola Tesla"u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
30°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve