Vesti
04.01.2024. 21:05
Beta

"Nisam se umorila"

Vesna Mališić: "Napustila sam NIN, ali ne i novinarstvo"

Novinarstvo, pisanje
Izvor: Shutterstock

Doskorašnja zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić izjavila je danas da je napustila tu redakciju, ali ne i novinarstvo.

Mališić je agenciji Beta potvrdila da nije prihvatila ponudu menadžmenta da bude urednik "istraživačkog tima NIN-a"
 

"Nisam se umorila od posla i neću napustiti novinarstvo. Otišla sam u zasluženu penziju i odlučila da ne pristanem na ponudu koju sam dobila od menadžmenta NIN-a, a novinarstvom ću da se bavim dok budem disala", rekla je Mališić ne navodeći razloge zbog kojih je odbila ponudu menadžmenta. 
 

"Novinarka, književnica i zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić, u 65. godini se penzionisala zaključno s krajem 2023. godine. Pošto je uputila zahtev za starosnu penziju za koju je ostvarila uslove, Vesni Mališić je ponuđena pozicija urednika istraživačkog tima NIN-a, što je ona odlučila da ne prihvati", navedeno je u saopštenju PR službe NIN-a. 

Mališić je u NIN-u provela 14 godina

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk, koji je takođe penzioner, je rekao da saopštenje o odlasku Mališić iz NIN-a nije delo redakcije, već menadžmenta. 

"Vesna Mališić je zvanično otišla u penziju, a šta ćemo mi uraditi to ćete znati u narednim danima", dodao je Ćulibrk. 
 

Kako je Beti rečeno u redakciji NIN-a, moguće je da u danima posle Božića još nekoliko urednika i novinara napusti redakciju. 

"Videćemo se u nekom drugom filmu", rekao je Beti novinar NIN-a na pitanje da li će ostati u redakciji. 

Novinarka Vera Didanović je kazala da novinari NIN-a neće prokockati svoj ugled "bez obzira na cenu". 

"Juče smo se dogovorili oko tema i pravimo novi broj. Svi smo uložili mnogo u svoje karijere i svoj ugled i to nećemo prokockati bez obzira na cenu. Radimo na isti način kao i do sada i jedino tako možemo da potpišemo tekstove koje pišemo. Ako udarimo u zid, čuće se jako", kazala je Didanović agenciji Beta. 
 

Kompanija "Ringier Srbija", u čijem je vlasništvu dnevnik "Blic", prenela je krajem avgusta celokupan vlasnički udeo u NIN-u svojoj generalnoj direktorki Jeleni Drakulić. 

Tada je poručeno da novi vlasnik neće uticati na rad i uređivačku politiku redakcije štampanog izdanja NIN-a.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve