Vesti
16.12.2022. 13:55
Beta

Vremenska prognoza

Vikend će nam početi oblačno, vetrovito i sa kišom...

kiša, kišobran
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u subotu biti oblačno, vetrovito i u većini mesta osetno hladnije vreme, ujutro i pre podne sa kišom, a ponegde se očekuje i veća količina padavina, dok je na jugu zemlje moguća i grmljavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Veće količine padavina od 10 do 20 mm za tri sata očekuju se ujutro u severnim, zapadnim i centralnim krajevima, uključujući i šire područje Beograda.

Кratkotrajni prelazak kiše u sneg, s padom temperature, očekuje se samo u planinskim predelima južne Srbije.

Popodne i uveče najavljuje se prestanak padavina.

Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura će biti od sedam do 12 stepeni Celzijusa, tokom dana od četiri na severozapadu do 16 na krajnjem jugoistoku, uveče u daljem padu.

U Beogradu će biti oblačno, vetrovito i osetno hladnije, ujutro i pre podne sa kišom, popodne prestanak padavina. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura će biti oko devet stepeni, tokom dana u padu na pet stepeni, uveče oko tri stepena.

U narednih sedam dana većinom će ujutro biti slabog, ponegde i umerenog mraza, osim na jugu zemlje u nedelju kada će jutarnja temperatura biti iznad nula stepeni.

U nedelju će vreme biti suvo i hladno, uz delimično razvedravanje.

Sledeće sedmice malo do umereno oblačno i postepeno toplije, uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području koji će na jugu Banata povremeno imati i olujne udare.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovaj oktobar najtopliji ikada, definitivno
Visoka temperatura, vrućina

Konferencija COP27

08.11.2022. 22:35

Ovaj oktobar najtopliji ikada, definitivno

Oktobar ove godine bio je najtopliji do danas registrovan u Evropi, saopštila je evropska služba Kopernik o klimatskim promenama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve