Vesti
14.05.2020. 15:39
Tanjug

"VIRUS I DALJE TU" Tiodorović: Skoro 3.000 radnika Jure će biti testirano

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da je epidemiološka situacija u Srbiji i dalje nesigurna s obzirom da je koronavirus još prisutan.

"Ima manje zaraženih, pa i manje rizika za zaražavanje. Ali i dalje postoji ta mogućnost. Postoje ljude koji su virusonoše, a da to i ne znaju. Stoga će nam akcenat biti na testiranju kako bi došli do tih asimptomatskih osoba", rekao je Tiodorović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Petros Giannakouris

On je rekao da će žarišta poput Leskovca biti i da su od interesa za intenzivno praćenje, te najavio da će svih 2.850 radnika leskovačke Jure biti testirano.

"Tako ćemo sprečiti moguće širenje infekcija. 67 imamo pozitivnih, sve su to mladi ljudi sa vrlo retkim slučajevima teške kliničke slike", kazao je Tiodorović.

Pročitajte još: Kako sprečiti širenje Covid-19 na fakultetima i u studentskim domovima?

On dodaje da će opuštanje koje trenutno postoji u populaciji doneti rezultate do kraja sledeće nedelje i da će se videti da li je došlo do povećanja zaražavanja.

Naveo je da je predlog Kriznog štaba da se od 1. juna otvore granice za četiri susedne zemlje, Albaniju, Severnu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, i da to nalaže neophodnost protoka ljudi, robe, usluga.

Kaže da će dalja procena biti posle 15. juna, kada je, dodaje, i EU predvidela da mogu da se otvore granice i da krene avio-saobraćaj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve