Vesti
24.03.2020. 19:36
Tanjug

VOJSKA, 3.000 KREVETA I DEZINFEKCIJA: Sajam spreman

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vojska Srbije u Hali 1 Beogradskog sajma postavlja 3.000 kreveta za obezbeđenje uslova za prihvat i smeštaj lica sa lakšim simptomima korona virusa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovane na istovaru i postavljanju.

Vulin, koji se sa članovima Kolegijuma, uključio u "lance" koji su formirani, kako bi što pre istovarili vojničke krevete, istakao je da u skladu sa naređenjima koja su dobijena, Vojska Srbije obavlja sve svoje zadatke.

"U hali Beogradskog sajma smo pripremili oko 3.000 kreveta i postelja za lakše obolele, koji bi se u slučaju proširenja koronavirusa lečili baš ovde. Sve što Vojska radi, radi po naređenju Vlade Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije i naravno, u skladu sa naređenjima koje daje Krizni štab Vlade Republike Srbije, stručnjaci i stručni tim", izjavio je Vulin.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Darko Vojinovic

Prema njegovim rečima, na Sajam će doći i lekari iz Kine, stručnjaci, da kažu kako to sve izgleda i da li je potrebno nešto promeniti ili dodatno uraditi.

"Mi ćemo, kao Vojska Srbije biti spremni da izađemo u susret svakoj potrebi i da obezbedimo sve što je potrebno da bi se ovde lečili ljudi. Isto što radimo ovde, mi smo spremni da uradimo i u bilo kom gradu u Srbiji, u skladu sa potrebama i kako bude naložio krizni štab Vlade Republike Srbije", istakao je Vulin.

Vojska Srbije, dodao je Vulin, tu je da pomogne i dovoljno je spremna, organizovana i brojna da može da izađe u susret svakoj potrebi našeg stanovništva.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Darko Vojinovic

"Ovde se nalaze ne samo vojnici i oficiri, ovde su i civilna lica i službenici Ministarstva odbrane i svi koji su u sistemu našeg Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas su tu da rade, kao i svaki dan i na raspolaganju su našim građanima", naglasio je Vulin, koji je istakao da će Vojska Srbije obezbeđivati i taj objekat ukoliko bude potrebno, kao i svaki objekat u kome se u karantinu nalaze naši građani.

Pukovnik Ljubiša Stošić, načelnik Odeljenja za operativne poslove u komandi Komande za obuku izjavio je da će vojska tokom dana obaviti zadatak i da će u Hali 1 Beogradskog sajma biti pripremljeni smeštajni kapacitete za obolela lica.

Prethodno, u hali 1 Beogradskog sajma jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora gde je u toku postavljanje kreveta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Darko Vojinovic

Takođe, najavljeno da će prostor Novosadskog sajma, ukoliko bude bilo potrebe biće preuređen za potencijalni smeštaj građana s lakšim simptomima bolesti izazvane korona virusom.

Druga opcija, za slučaj da bude potrebe za još jednom lokacijom za smeštanje građana, jeste Sportski i poslovni centar Vojvodine (SPENS), kažu u Gradskom štabu. Na Spensu se još ništa ne priprema u ovim trenutku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve