Vesti
28.10.2021. 19:34
Tanjug

Siniša Mali najavio

Vozači čeka vas velika promena: Registracija više neće biti ista

Vozači
Izvor: Shutterstock

Od 1. januara 2022. automobili će se prilikom registracije oporezivati prema godini proizvodnje, umesto po kubikaži, najavio je u Skupštini Srbije ministar finasija Siniša Mali.

"Zajedno sa predlogom budžeta za 2022. godinu pred vama će biti predlozi izemne zakona o imovini i prenosu apsolutnih prava čime ćemo preldložiti kako da rešmo ovaj problem, jer smo imali mnogo komentara građana i drugih kojima postojeće rešenje nije logično", rekao je Mali.

On je tako odgovorio na poslaničko pitanje da li može da se prilikom oporezivanja vozila primenjuje pravedniji model umesto postojećeg zbog koga se dešava da visina poreza prevazilazi tržišnu vrednost vozila, jer se porez naplaćuje po zapremini motora.

"Samo zakonsko rešenje omogućiće da se postupak završi mnogo brže i jednostavnije. Taj će problem biti rešen do kraja godine i od 1. januara 2022. godine počećemo da primenjujemo to rešenje", rekao je Mali.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Savet vozačima: "Stavite zimske gume"
Gume

Jovica Mitić

28.10.2021. 14:47

Savet vozačima: "Stavite zimske gume"

Jovica Mitić, iz Auto-moto saveza Srbije, posavetovao je vozače da na svoja vozila stave zimske pneumatike i pre 1. novembra, kada ih zakon obavezuje na to.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve