Vesti
11.02.2024. 15:35
Beta

Hidrometeorološki zavod

Kišovito i hladnije: Vremenska prognoza za sledeću sedmicu

kiša, vreme, hladnoća, zima, jesen
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u ponedeljak biti pretežno oblačno i hladnije, ali i dalje sa temperaturama iznad proseka, mestimično s kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskovima, a na visokim planinama sa snegom.

Padavine će u većini krajeva biti slabog intenziteta. Duvaće slab i umeren vetar, na planinama povremeno jak, južni i jugozapadni, koji će ujutro na severu i zapadu, a tokom dana i u ostalim krajevima biti u skretanju na zapadni i severozapadni uz kratkotrajno pojačanje.

Najniža temperatura će se kretati od pet do 10 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 11 do 16 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i hladnije, povremeno s kišom. Duvaće slab i umeren vetar, ujutro jugozapadni, u toku dana zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 10 stepeni, najviša oko 14.

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo i hladnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. U utorak se, uz više oblačnosti i pojačan severozapadni vetar, mestimično očekuje kiša, na planinama sneg. Od srede će u većini mesta biti suvo, ponegde uz slab jutarnji mraz, uz ređe padavine.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Godina kada su ključali termometri
Visoka temperatura, vrućina

Rekordne temperature

05.10.2023. 09:55

Godina kada su ključali termometri

Prosečna temperatura od januara do kraja septembra 2023, najviša je izmerena u svetu u prvih devet meseci godine, navodi se u mesečnom izveštaju evropske opservatorije Kopernikus.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve