Vesti
19.07.2023. 16:05
Beta

Vremenska prognoza

Narednih dana nestabilno sa grmljavinom

Oblaci, vreme
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u četvrtak biti promenjivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala uz pad temperature, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vojvodini se kiša i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju uglavnom ujutru, dok će tokom dana pljuskovi biti lokalizovani u centralnom delu Srbije uz pojavu grada, a na krajnjem jugu zemlje biće suvo.

Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar koji će u zoni pljuskova biti jak. Najniža temperatura od 17 do 22 stepeni  a najviša od 29 stepeni ba severozapadu dok će na jugu Srbije dostići do 36 stepeni Celzijusa.

I u Beogradu promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz malo nižu temperaturu. Očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Najniža temperatura će iznosti oko 22 stepeni, a najviša oko 31 stepeni.

Do subote uveče u severnoj i centralnoj Srbiji promenljivo i vrlo nestabilno vreme tokom kog se očekuju i sunčani intervali, ali i jaki grmljavinski razvoji sa pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Na jugu zemlje će biti sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 35 do 38 stepeni.

U nedelju u svim krajevima pretežno sunčano uz malo nižu temperaturu, a u prvom delu naredne sedmice ponovo vrlo toplo sa temperaturom i do 40 stepeni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Period 2023-2027 će biti najtopliji registrovan ikada
Visoka temperatura, vrućina

Spremite se

17.05.2023. 16:03

Period 2023-2027 će biti najtopliji registrovan ikada

Temperatura će uskoro preći najambiciozniji cilj Pariskog sporazuma o klimi, upozorila je Svetska meteorološka organizacija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
18.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve